MAKSIM MRVICA

Posljednji pozdrav bratu

Uz zvuke pjesme “Odlazak “Tina Ujevića na šibenskom je gradskom groblju Kvanj posljednjiput ispraćen Slavko Mrvica (24), brat slavnog pijanista Maksima Mrvice, koji je tragično stradao na Bjelolasici.

Tuga, nevjerica, šok i očaj mogli su se iščitati s lica pijanista kojeg je nježno pod rukom držala supruga Ana, njegov najveći životni oslonac.

Podršku su mu došli dati i njegov hrvatski producent, skladatelj Tonči Huljić, ali i Mell Bush, Britanac zadužen za njegovu inozemnu karijeru. Nakon snijega, koji je, govore već danima Šibenčani, baš znakovito pao na dan kad je Slavko poginuo i zatrpao grad, na dan pogreba osvanuo je prekrasan sunčan dan, no suze na licima njegovih prijatelja iz vrtića, škole, s fakulteta, iz športskih klubova nisu mogle osušiti sunčeve zrake.

Majka Slavica i otac Kamilo, kao i najstariji brat Stipe doslovno su zanijemili od boli, a gotovo svi od više tisuća okupljenih brižno su promatrali Slavkovu djevojku Petru Perkov, nježnu plavokosu curu koja se buketom žutog cvijeća opraštala od svoje najveće ljubavi, ljubavi koja je trebala trajati cijeli život, a koju su ugasile snježne pahulje.

Nevena Benić/Epeha

Linker
26. travanj 2024 19:06