Reuters/EPH
SKRIVENO U SEFU

Posljednji poklon legendarnog Princea

Glazbena pop ikona preminula je 21. travnja u 58. godini života, a iznenadna smrt, kojoj se još ne zna točan uzrok, šokirala je njegovu obitelj i obožavatelje diljem svijeta. Ali Prince je ostavio nenadmašan poklon svojim najvjernijim fanovima – neobjavljenu glazbu.

Otvoren je mističan sef u samom srcu imanja Paisley Park u kojem je slavni glazbenik čuvao svoje uratke. U svojoj dugoj i iznimno bogatoj karijeri Prince je objavio 39 albuma i desetak drugih glazbenih projekata, a nerijetko je govorio o svojem skrivenom glazbenom blagu.

– Jednog dana netko će ih objaviti. Ne znam hoću li ja uspjeti. Jednostavno ih je previše -izjavio je 2012. godine.

Prince je u sefu skrivao nevjerojatnu količnu snimaka i ostavio je toliko materijala da bi se svake godine u idućih desetak godina mogao objaviti album.

– U mjesec dana bismo napravili više od onoga koliko većina napravi u više od godine dana – izjavila je Susan Rogers, njegova bivša suradnica i dodala kako je većina neobjavljenog materijala snimljena 80-ih godina, kada je Prince objavio svoje hit albume “Purple Rain” i “1999”.

Pristup sefu, koji je zapravo bila velika soba, imao je samo Prince, koji kao da je svu tu glazbu čuvao kao svoj posljednji poklon obožavateljima.

Oni najvjerniji, i malo dubljeg džepa, moći će pak kupiti jedinstvenu uspomenu na Princea – jaknu koju je nosio u filmu “Purple Rain”. Početna cijena jakne, koja će 29. lipnja biti ponuđena na aukciji, bit će 6000 dolara. Glazbenik ju je poklonio svojoj šminkerici i frizerki nakon snimanja filma 1984. godine, a aukcijska kuća Profiles in History procijenila je da bi na aukciji mogla postići cijenu veću od 100 tisuća dolara.

https://youtu.be/-i6GwvEseLA

Priču o jedinstvenom glazbeniku pročitajte u novom broju magazina Gloria koji je u prodaji od 28. travnja.

Linker
16. travanj 2024 20:00