GLAZBENA NAGRADA

Porin u znaku Miše Kovača i Gorana Bare

Dodjela hrvatske diskografske nagrade Porin pokazala je koliko je kvalitativno bila izjednačena prošla glazbena godina. Naime, ono što se moglo predvidjeti pri objavljivanju nominacija, kada su podjednaki broj šansi dobili TBF , Massimo te Goran Bare i Majke, na dodjeli u riječkoj dvorani Zamet samo je potvrđeno s ravnomjernom podjelom nagrada među favoritima.

Malenu prednost ipak je ostvario Goran Bare sa svojim Majkama osvojivši šest Porina, među kojima su i oni za hit i pjesmu godine, dok su upola manje dobili reperi iz Splita. No, među ta tri osvojena kipića našao se i onaj najcjenjeniji za album godine, pa se tako TBF-ovci iz Rijeke, unatoč činjenici da su na televiziji pokazivali da su “luzeri”, ne vraćaju nimalo tužni. Četiri Porina pripala su, pak, Massimovim izdanjima, a među njima se posebno izdvajaju oni za najbolju mušku vokalnu izvedbu za pjesmu “Iz jednog pogleda” te najbolji album pop glazbe.

– Ponosan sam jer smo album napravili bez sponzora, s vlastitim novcem i trudom – zahvalio je Bare na osvojenom Porinu, a na dodjeli je s Majkama otpjevao snažnu verziju svojeg hita “Teške boje”.

Pomalo u sjeni glavne trojke do četiri Porina došao je i čelist Stjepan Hauser , dva za projekte s Urbanom i 2Cellos te dva Porina u stranoj produkciji. Tamara Obrovac sa skladbom “Titanic / Tango i ča ča ča” nagrađena je za najbolju žensku vokalnu izvedbu, dok su grupa Vatra i Damir Urban s pjesmom “Tremolo” osvojili Porina za vokalnu suradnju godine.

Poseban trenutak večeri bila je dodjela počasnog Porina legendi hrvatske glazbe Miši Kovaču , koji je svojim nastupom dignuo svu publiku na noge, pokazavši da dani slave nisu iza njega. Uz Kovača, nagrade za životno djelo primili su i grupa Time te Stjepan Mihaljinec.

Linker
23. travanj 2024 10:43