JEAN-PAUL BELMONDO

Ponovno samac

Iako je ljubio najljepše žene svijeta, francuska filmska legenda Jean-Paul Belmondo ženio se samo dvaput, a danas, u svojoj 75. godini, ponovno je samac. “Zbog ne­da­vnih nagađanja odlučio sam izvijestiti javnost kako sam s Natty postigao sporazumni dogovor o razvodu. Prije nekoliko mjeseci pokrenuta je brakorazvodna parnica i u međuvremenu je naš brak razvrgnut”, objavio je u priopćenju slavni glumac potvrđujući da se nakon 19 godina za­jed­ničkog života rastao od francuske balerine i glumice Nat­halie Tardivel (43) s kojom ima petogodišnju kćer Stellu.

Javnosti nije poznato što je razlog razvoda i kako će bivši supružnici podijeliti zajedničku imovinu, no svi koji poznaju slavnog glumca, tvrde da se sigurno pobrinuo kako bi njegova kći bila zbrinuta do kraja života. Jean-Paul Belmondo i 24 godine mlađa bivša balerina upoznali su se 1989. na teniskom turniru Roland Garros u Parizu, a iako su mnogi sumnjali u dugovječnost njihove veze, ubrzo se pokazalo da ona nije s njim zbog novca.

Njego­va­la ga je kad je 1995. dobio upalu vena, bdjela je uz nje­govu bolesničku postelju na odjelu kardiologije četiri go­dine kasnije nakon što mu je pozlilo dok je glumio u ka­zališnoj predstavi, a najteže trenutke proživjela je kad je njezin dragi 2001. u svojoj kući za odmor na Korzici do­živio moždani udar, zbog čega mu je desna strana tijela ostala teže pokretna pa od tada hoda uz pomoć štapa.

Par se, siguran u svoju ljubav, nakon 13 godina veze odlučio na brak. Vjenčali su se 27. prosinca 2002. godine na skro­mnoj ceremoniji u matičnom uredu u Parizu gdje su i živjeli, a devet mjeseci kasnije dobili su kćer Stellu.

– Ona je pravi nebeski dar – kazao je tada glumac koji iz prvog braka s balerinom Elodie Constant ima kćer Florence (48) i sina Paula (45), dok mu je najstarija kći Patricia poginula u požaru prije 14 godina. Neodoljivog filmskog grubijana koji se 1959. proslavio filmom “Do posljednjeg daha” reda­telja Jean-Luc Godarda, žene su oduvijek obožavale, no na njihovu žalost on je bio taj koji ih je ostavljao. Od Constant, s kojom je u braku proveo 12 godina, rastao se kad se već bio fatalno zaljubio u glumicu Ursulu Andress, 60-ih godina proglašavanom najljepšom ženom na svijetu, a talijanska glumica Laura Antonelli propala je fizički i psihički nakon što ju je ostavio poslije devet godina veze. Sanja Renić

Linker
17. travanj 2024 11:03