AMY WINEHOUSE

Ponovno napada

Iako joj je prošli tjedan dijagnosticiran emfizam pluća, neizlječiva i progresivna bolest koju karakterizira smanjeni kapacitet rada pluća, Amy Winehouse ne samo da i dalje ima snage pjevati, već je pokazala da je još u izvrsnoj “napadačkoj formi”.

Naime, na rock-festivalu održanom proteklog vikenda u Glastonburyju britanska je soul-atrakcija ispred 80 000 ljudi sat vremena pjevala svoje najveće hitove, a u trenutku kad se približila publici kako bi otpjevala posljednje dvije pjesme, jedan joj je obožavatelj pokušao dotaknuti kosu. 24-godišnju soul-divu to je toliko izbacilo iz takta da ga je napala i udarala ga sve dok ih nije razdvojilo osiguranje.

Organizator festivala Michael Eavis stao je u njezinu obranu tvrdeći kako se Amy samo branila te da je obožavatelj dobio što je i zaslužio, a policija je izjavila kako neće podizati optužnicu zbog incidenta. Osim što je izbjegla još jednu tužbu, agresivnu Amy dodatno je razveselila i činjenica da njezin suprug Blake Fielder-Civil (nedavno se pričalo i o njihovom razvodu) za dva tjedna izlazi iz zatvora, što je ona uzbuđeno objavila i na pozornici za vrijeme koncerta.

Jednosatni nastup u Glastonburyju prvi je njezin britanski nastup u posljednjih sedam mjeseci, ako se izuzme izvedba dviju pjesama dan ranije u londonskom Hyde Parku, u čast 90. rođendana Nelsona Mandele.

Martina Vulić

Linker
20. travanj 2024 01:34