DAVID BOWIE

Ponosan na sina redatelja

Pjevač David Bowie (62) pridružio se sinu Duncanu Jonesu (37) na projekciji njegova redateljskog debija, SF trilera „Moon“. Iako su ga roditelji, slavni pjevač i njegova prva supruga Angie, originalno nazvali Zowie Bowie, sin glazbene ikone odlučio je živjeti izvan centra medijske pažnje te je, nakon što je postao punoljetan, promijenio ime.

Iako je rođen i odrastao u Londonu, nakon razvoda roditelja u 80-ima, studirao je filozofiju na sveučilištu Vanderbilt u Tennesseeju, zatim je pohađao međunarodnu filmsku školu u Covent Gardenu te se konačno smjestio na Manhattanu.

Ponosni otac koji je nakon raspada braka sina odgajao kao samohrani roditelj, došao je dati podršku Duncanovom filmu, prikazanom na njujorškom Tribeca Film Festivalu. „Moon“ donosi priču smještenu u bliskoj budućnosti, o astronautu koji dovršava trogodišnji boravak na mjesecu gdje mu je jedino društvo računalo (kojem je glas posudila holivudska zvijezda Kevin Spacey). Glam rock zvijezdu proslavljenu davne 1969. albumom Space Oddity, na premijeri je pratila sadašnja supruga Iman, manekenka iz Somalije s kojom je u braku od 1992.godine.

Gordana Kolanović

Pogledajte foršpan za film “Moon”:

Linker
20. travanj 2024 02:49