NAPOKON SIGURNA

Policija uhvatila muškarca koji je vrebao Jelenu Rozgu

Nedugo nakon što je u javnosti progovorila o opsesivnom obožavatelju u 50-im godinama koji joj je zvonio na portafon i čekao u autu pred zgradom, Jelena Rozga (34) cijeli je slučaj prijavila policiji, a muškarac je priveden na obavijesni razgovor. Istraga je još uvijek u tijeku.

– Nisam došla na predstavljanje novog albuma grupe Connect, s kojima sam snimila ‘Dalmatinku’, jer sam morala obaviti razgovor s policijom. Obavijestili su me da su priveli muškarca koji me mjesecima proganjao – potvrdila je splitska pjevačica za 24sata.

Isprva nije htjela otići na policiju jer se nadala da će nepozvani fan nestati i odsutati, cijelo ljeto provela je na turneji Jadranom, a kada se vratila u rodni Split, shvatila je da su se njegova uhođenja ipak nastavila. Obitelj i prijatelji savjetovali su joj da unajmi tjelesnog čuvara, no oko te odluke se dvoumila.

– Jelena ne može uzeti nečiju pratnju na sat ili dva, bio bi to bačen novac. Prije svega je apsolutno nužan kontakt s policijom, ali opet, ni njezini joj djelatnici ne mogu biti stalno na usluzi… Najprije je potrebno napraviti sigurnosnu procjenu i plan zaštite – za Slobodnu Dalmaciju komentirao je Vedran Živaljić, direktor splitske tvrtke Europrotekt d.o.o. za zaštitu osoba i imovine, čiji su dugogodišnji štićenici Severina, Tony Cetinski, Goran Ivanišević, Dino Rađa, Riccardo Mazzucchelli i dr.

Slične probleme Jelena Rozga imala je 1998. godine kao pjevačica Magazina, kada joj je nepoznati muškarac slao SMS poruke poput ‘Ti si moja’ i ‘Volim te’, a nakon obavještavanja policije i promjene broja, takvo nešto se nije ponovilo.

Izvorni članak o hrvatskim zvijezdama koje traže profesionalnu zaštitu pročitajte u Slobodnoj Dalmaciji

Linker
29. travanj 2024 03:47