Kate Ter Haar
SUBOTA JE DAN ZA ČIŠĆENJE

Pogreške koje radite prilikom brisanja prašine

Brisanje prašine mnogima je jedan od najomraženijih kućanskih poslova. Osim što zahtijeva dosta vremena, ujedno se čini i besmislenim jer tek što prašinu obrišete – ona se odmah vrati. Iako je se ne možete riješiti trajno, postoje neki trikovi kako prostor zadržati dulje čišćim.

Ukoliko muku mučite s prašinom u svome domu, razmislite o sljedećim pogreškama koje možda radite.

Koristite praško od perja

Ovo kućno pomagalo za čišćenje površine jednostavno raspršuje prašinu s jednog mjesta na drugo. Umjesto praška od perja, radije odaberite onaj od mikrovlakana koji će vam osigurati da prašinu skupite, a ne da ju samo raspršite po stanu.

Preskačete brisanje prašine na radijatorima i klimi

Radijatori i klima uređaji su magneti za skupljanje prašine, ali i za njihovo daljnje raspršivanje. Stoga ih prilikom sljedećeg čišćenja stana nikako nemojte zaboraviti temeljito usisati i obrisati.

Suho brisanje prašine

Suho brisanje prašinu jednostavno diže u zrak i ona ponovno pada na kućanske elemente. Umjesto toga koristite barem neko sredstvo za čišćenje ili poliranje.

Zaboravljate mijenjati filter na usisavaču

Filteri usisavača napravljeni su kako bi skupljali čestice prašine i nužno ih je mijenjati prema uputama proizvođača. Ako su filteri prljavi i stari, prilikom usisavanja postići ćete suprotan efekt i prašinu dodatno dignuti u zrak.

Linker
14. travanj 2024 06:46