COURTNEY LOVE

Pobunila se protiv liječnika

43-godišnja Courtney Love, nekadašnja pjevačica grupe Hole, ipak najpoznatija kao udovica pjevača Kurta Cobaina, bila je teška ovisnica o heroinu za vrijeme trudnoće te joj je njezin liječnik savjetovao da bi trebala okončati trudnoću zbog potencijalnih rizika.

-Liječnik je pokušao objasniti Courtney, koja je tada bila u šestom tjednu trudnoće, da je njezino svakodnevno konzumiranje heroina vrlo rizično za zdravlje djeteta. No, ona nije pristajala na tu opciju – tvrdi Danny Goldberg, bivši menadžer kultne rock-grupe Nirvana.

Zvijezda i inače poznata po neprihvaćanju društvenih konvencija, bijesno je napustila liječničku ordinaciju te se predano bacila na proučavanje medicinske literature o trudnoći.

Srećom, uskoro je u jednom od medicinskih priručnika pronašla podatak da je u ranoj fazi trudnoće moguće prekinuti konzumaciju heroina bez posljedica za zdravlje djeteta. Skandalima sklona Courtney primirila se, privremeno promijenila način života te prestala uzimati heroin kako bi rodila zdravu djevojčicu Frances Bean, koja danas ima 15 godina.

Godinu dana nakon rođenja kćeri suprug poznate pjevačice izvršio je samoubojstvo, a mnogi njegovi obožavatelji optuživali su upravo nju za Cobainov nesretan kraj.

Barbara Ivezić

Linker
26. travanj 2024 02:29