PR
PUBLIKA JE ODLUČILA

Pobjednik X Factora je Amel Ćurić

U finalu popularnog showa X Factor Adria, koje je održano u Kombank Areni, nastupilo je šestero kandidata, a pobjednik je Amel Ćurić.

Do finala popularnog showa stigli su bendovi Tončija Huljića – Highway Trio i 9 Control, Iva Ćurić i Magdalena Bogić čiji je mentor bio Željko Joksimović, te Massimov Amel Ćurić i Aleksandrin Bobi Mojsovski.

Finale showa otvorio je Željko Joksimović pjesmom Ranjena zvijer, a od natjecatelja prvi je nastupio Bobi Mojsovski s pjesmom Polsko cveke, a nakon nastupa Tonči mu je poručio da je postao pravi profesionalac.

Magdalena Bogić izvela je dvije pjesme – Read All About It i We Found Love, a unatoč tome što je malo zaboravila tekst, mentori su joj rekli kako je pokazala da je prava profesionalka te da je to tek početak njene karijere.

Bend 9 Control izveo je pjesmu Devojko mala, koju su posvetili legendarnom glumcu Vlastimiru Đuzi Stojiljkoviću, a odabir pjesme svidio se mentorima, koji su priznali da su ih uspjeli na trenutak vratiti u djetinjstvo.

Nakon njih nastupio je još jedan bend – Highway Trio, a dečki su pjesmom Do I Wanna Know oduševili mentore.

Iva Ćurić nastupila je s pjesmom Ima nešto u tom što me nećeš, a najviše pohvala dobila je od Massima koji je primijetio da se Iva potpuno stopila s glazbom i da je bila vrlo hrabra.

Posljednji je nastupio Amel Ćurić, Massimov kandidat, koji je izveo pjesmu It’s My Life, a Tonči je primijetio da na sceni djeluje sigurno kao da je to njegova scena, arena, publika.

Nakon prvog dijela finalne emisije izbačeni su bend 9 Control i Magdalena Bogić, dok su u drugi krug finalne emisije otišli Amel Ćurić, Highway Trio, Bobi Mojsovski i Iva Ćurić.

Odmah nakon njihovog ispadanja, nastupio je James Arthur, britanski glazbenik, pobjednik X Factora 2012. godine.

U drugom krugu Iva Ćurić izvela je pjesmu Rather Be, Highway Trio pjesme Sve je lako kad si mlad i Ne zovi, mama, doktora, Bobi Mojsovski Show Must Go On i Amel Ćurić Loše vino, nakon čega su ispali Highway Trio i Iva.

Prije posljednjeg kruga nastupila je Jelena Rozga, koja je u finalnoj emisiji premijerno izvela novi singl Kraljica, a novu zajedničku pjesmu Fuman predstavili su i Massimo i Tonči.

Amel je i u posljednjem krugu ostao vjeran bendu Bijelo dugme i izveo pjesmu Da te bogdo ne volim koja ga je odvela do pobjede u showu X Factor Adria.

Linker
07. prosinac 2022 15:51