OČAJNE KUĆANICE

Pjesmom protiv neuroza

“Očajne kućanice”, hit-serijal koji predano iz sezone u sezonu prati ženska populacija diljem svijeta, dobit će i svoj glazbeni pandan, tj. bit će postavljen kao mjuzikl. Popularna američka drama koja prati zgode i nezgode zabavnih, nerijetko neurotičnih kućanica iz ulice Wisteria Lane, prilagodit će se kazališnim daskama na Broadwayu, a za to je zaslužan autor serijala Mark Cherry, koji je ostatku ekipe “bacio bubu u uho”.

Poznati glumac Kyle MacLachlan (49), koji u "Kućanicama" glumi Orsona, supruga crvenokose pedantne domaćice Bree Hodge, smatra da je postavljanje mjuzikla odlična ideja.

-Mark je izjavio kako planira, čim završi svojih 7 godina ugovora za TV postaju ABC, otići na Broadway i preseliti se u glazbeni svijet. Vjerojatno već ima velike planove vezane uz budući mjuzikl. Zasad je to sve što nam je otkrio – objasnio je glumac koji se iz uloge supruga jedne od članica poznate četvorke u serijalu “Seks i grad” samo prebacio u ulogu supruga konkurentskog “chic flick” TV serijala.

Ipak, i dalje ostaje najpoznatiji po ulozi neobičnog specijalnog agenta Dalea Coopera u proslavljenom bizarnom serijalu iz 90-ih, “Twin Peaksu” redatelja Davida Lyncha. Naviknutom na “pomaknute” uloge, Kyleu ne bi bilo čudno ni zapjevati na kazališnim daskama:

-Nikad se ne zna. Moglo bi se vrlo lako dogoditi. Osim toga, postoje veće šanse da me vidite u mjuziklu “Očajne kućanice” nego, recimo, u mjuziklu “Twin Peaks”.

Trenutno u procesu snimanja već četvrte sezone, ovaj hit-serijal gotovo automatski je proslavio i katapultirao u holivudsko-zvjezdanu orbitu svoju glavnu glumačku postavu: Evu Longoriju Parker, Teri Hatcher, Marciju Cross, Nicollette Sheridan i Jessea Metcalfea, koji su nakon štrajka scenarista kolektivno odahnuli, vratili se rutini i nastavili sa svakodnevnim snimanjima.

Gordana Kolanović

Linker
23. travanj 2024 10:58