Mario Kučera
ŽENE I VINO

Pink Day - 2. međunarodni festival ružičastih vina

Hrvatska udruga Women on Wine organizira 2. međunarodni festival ružičastih vina koji će se održati 8. ožujka u muzeju Mimara.

Iznenađenje ovogodišnjeg festivala je i mali Festival maslinovih ulja Zeleno, što volim zeleno, a zvijezda Pink Daya bit će ugledna britanska stručnjakinja za maslinovo ulje i vino, Judy Ridgway, koja će održati predavanje i jednu radionicu s kušanjem ulja.

Na festivalu će gostovati i slovenske Wome & Wine i novosadske Žene i vino nastale po uzoru na hrvatsku udrugu.

Vrlo je izgledno da će na ovogodišnji Pink Day stići i svježa berba slavnog Chateau Miraval rosé 2013 (Pitt&Jolie&Perrin), koji je podigao veliku medijsku prašinu u svijetu, ne samo zbog toga što je vinograde i etiketu kupio slavni par Jolie-Pitt, nego i stoga što je upravo njihov rosé (berba 2012) bio jedino vino te boje na Wine Spectatorovoj listi 100 najuzbudljivijih vina 2013.

Neizostavan dio Pink Daya je i njegov humanitarni karakter pa će se tako ove godine prikupljati donacije za KBC Sestre milosrdnice, točnije za Odjel pedijatrijske gastroenterologije na kojem se liječe mlade djevojke oboljele od anoreksije i bulimije.

Ovaj festival nudi i besplatne radionice, edukativna predavanja i zanimljive okrugle stolove, a cijena ulaznica za Pink Day je 80 kuna za jednu osobu i 120 kuna za par.

Pogledajte u fotogaleriji fotografije s predstavljanja 2. međunarodnog festivala ružičastih vina!

Linker
24. travanj 2024 05:23