DANIJELA MARTINOVIĆ

Petru kradem bokserice

Naslov blagdanske pjesme Danijele Martinović, “Božić svaki dan”, ujedno je njezin životni moto. Naime, 37-godišnja splitska pjevačica po znata je po optimizmu, nepresušnoj energiji i osmijehu, za koji kaže da je njezin omiljeni – modni dodatak. A što se mode tiče, slabost su joj – kao i svakoj ženi – torbe i cipele, ali i raskošne večernje haljine u kojima se osjeća kao princeza iz bajke.

A njezin princ, splitski kantautor Petar Grašo, često joj zna sugerirati koju haljinu da odjene za neke posebno važne prigode.

Koliko vam treba vremena da se uredite za važan izlazak? – Pravo sam žensko, i volim se polako spremati i uživati u tome. Nikada ne kasnim, no uvijek mi nedostaje onih 20 minuta.

Kako Petar reagira na tu vašu predanost? – Pa obično imamo utakmicu bez pobjednika: malo on mene čeka, malo ja njega, ali je uvijek dobra atmosfera “u čekaonici”.

Usklađujete li se u odjevnim kombinacijama? – Ne, naprotiv! Petar mrzi kad ja glumim njegovu stilisticu, a sve što mu ja odaberem, on duhovito prokomentira i, naravno, ne odjene.

Kakve cipele volite? – Cipele svih vrsta: čizme, tenisice, kroksice, klompe, martensince, a pogotovo štikle. Kad sam loše volje, obujem cipele s visokom potpeticama i odmah se bolje osjećam. Često ih kupujem kod svoje prijateljice Maure u Italiji, ali me najviše raduju one koje specijalno za mene napravi splitski dizajner Ledenko, jer su mi melem za oči, dušu i stopala. Imam stotinjak pari štikli: neke nisam nijednom obula, a u nekima sam odradila bezbroj koncerata i još su u odličnom stanju.

Jeste li ikad imali nezgodu u cipelama s visokom potpeticom? – Ne znam im ni broj. Jednom sam u plesnom zanosu tako jako skočila da mi je pukla potpetica i s pozornice sam pala na publiku. Srećom, nisam se ozlijedila, a ostatak koncerta sam otpjevala s cipelama u ruci.

U čemu najčešće nastupate? – Na velikim koncertima nastupam u raskošnim toaletama koje mi šivaju u splitskom modnom atelijeru Arileo, a kad je ležernija atmosfera, pa se mogu penjati po zvučnicima, raditi špagu, most i slične vratolomije, volim odjenuti jeans i neku jednostavnu majicu.

Kakve haljine volite? – Ženstvene i kvalitetno sašivene.

Koliko ih imate? – Nekada sam sve svoje haljine čuvala, a sada, nakon što haljinu odjenem dva-tri puta, nekome je darujem.

O kakvoj ste haljini maštali kao djevojčica? – O onoj koju je Pepeljuga nosila na bal.

Jeste li potajno nosili mamine cipele i nakit? – Naravno. Čim bi mama otišla do grada, sestra i ja bismo doma napravile modnu reviju: našminkale bismo se, nakitile, isprobavale njezine haljine i štikle.

Volite li više kapute ili bunde? – Samo da je toplo. No, emotivno sam vezana za kratku bundu koju mi je darovao tata kad sam sa 17 godina počela pjevati i putovati.

Bez čega ne izlazite iz kuće kad je hladno? – Jako sam zimogrozna, pa navučem na sebe sve što imam – šal, rukavice, kapu…

Kakve kapa najčešće nosite? – Pletene i francuske kapice, no sviđaju mi se i šubare u kombinaciji s izazovnim haljinama.

Koga smatrate ikonom stila? – Sviđa mi se kako su stilistice serijala “Seks i grad” odijevale glavnu junakinju Carrie. Na žalost, glumica Sarah Jessica Parker privatno izgleda potpuno drukčije. A od naših žena sviđa mi se stil Viktorije Đonlić-Rađa i voditeljice Ivane Šundov.

A koji vam domaći muškarac ima stila? – Davor Gobac.

Koristite li usluge stilista? – Da. Ne podnosim ludilo koje vlada po shopping centrima, pa da se ne maltretiram, netko drugi to odradi umjesto mene. Čega ima najviše u vašoj garderobi? – Torbica i cipela.

Što ste kupili za hladne dane? – Bijele buce koje me podsjećaju na perzijsku macu: stoga ih prvo malo mazim, a tek onda navučem.

Što odijevate kad se želite osjećati seksi? – Lijepo rublje.

Kakvo rublje volite? – Pamučno i udobno, ali i čipkasto i seksi.

Nosite li minice? – Dugo sam ih izbjegavala, sve dok mi u Arileu nisu sašili dvije, pa sam shvatila da mi dobro pristaju.

U čemu spavate? – U pidžamama cvjetnih uzoraka, ili motivima medvjedića, oblaka… potpuno primjereno mojim godinama.

Kad ste Petru najljepši? – Nenašminkana i bosa, kad švrljam po kući.

Kradete li katkad Petru odjeću? – Ljeti bokserice, a zimi pamučne majice dugih rukava.

Marijana Marinović

Snimio Vedran Peteh Styling Helena Štahan Make-up Pamela Elekeš Frizura Mario Treščec, Kefa

Linker
20. travanj 2024 05:23