PRED OGLEDALOM

Petra Kušan: Sama šijem večernje haljine za nastupe

Ruke su njezin alat i jagodice na prstima moraju joj ostati tvrde. Stoga ih ne maže, ne koristi nikakve specijalne preparate za njegu ruku, ali zato sve zna o njezi lica i make-upu. Zagrebačka violončelistica Petra Kušan (23), koja često nastupa sa svojim dečkom, pijanistom Danijelom Detonijem, sama je svoj majstor u svim ritualima uljepšavanja i na to je veoma ponosna.

Budući da često putujete, što uvijek nosite u neseseru? – Sa mnom je uvijek YSL Touche Eclat, pravi mali čudotvorac za prikrivanje nesavršenosti na licu, Mac Russian Red ruž te obična, crna Great Lash maskara.

Pamtite li svoje prvo šminkanje? – Bilo mi je 12 godina i sjećam se Rimmelovog sjenila u boji kože.

Kad ste započeli s njegom lica? – Također negdje u toj dobi. Od rane sam mladosti, naime, imala problematičan ten, a tada mi je proizvode za njegu lica birala mama.

Koje preparate danas upotrebljavate za lice? – Koža mi je mješovita i često sklona ‘incidentima’ pa koristim blage proizvode. Lice čistim Neutrogeninim gelom s mirisom ružičastog grejpa, a hidratiziram je kremom britanskog brenda Eyeko.

Posudite li od svog dečka poneku kozmetičku sitnicu? – Katkad posudim Danijelov parfem jer volim kombinaciju ženstvenih i muževnih mirisa.

Koji vam je inače omiljeni parfem? – Već sam četiri godine vjerna parfemu Chloe. Samo ljeti ga zamijenim s Gap Body sprejem osvježavajućeg mirisa.

Čiju dekorativnu kozmetiku upotrebljavate? – Najviše volim Mac i Bobbi Brown, a za eksperimentiranje najčešće posegnem za jeftinijom kozmetikom njemačkog brenda Catrice.

Koji vam je kozmetički trik najdraži? – Život mi je postao mnogo ljepši u času kad sam naučila povući liniju na kapku tušem u gelu. Za to je zaslužan moj prijatelj Jose koji mi je donio knjigu Bobbi Brown o šminkanju.

Idete li češće na manikuru ili kozmetičarki? – I u jednom i u drugom potpuno sam svoj majstor.

Otkad bojite kosu? – Od 13. godine i moram priznati da se još dobro drži. Njegujem je proizvodima Johna Friede, a kako sad puštam kosu, pijem i kapsule vitamina B.

Tko vam bira i šije odjeću za nastupe? – Šijem je sama. Večernje su haljine najčešće prekičaste za moj ukus. Ja volim jednostavnost i kvalitetne materijale, a kako mi je šivanje hobi, trudim se sama realizirati svoje ideje.

Jagoda Zamoda

Linker
13. travanj 2024 04:12