PRIJATELJSKI SAVJET

Petra Friganović: Tomo Vrban otkrio mi je kako smanjiti nos

Manekenki Petri Friganović (30) uspjelo je ono o čemu mnogi samo sanjaju – dugogodišnji hobi pretvorila je u posao o kakvom je oduvijek maštala. Kako se već dulje vrijeme bavi jogom i proučavanjem kabale, Petra je svoj studio Pink Elephant – koji je nedavno otvorila u središtu Zagreba s partnerom Marcom Biancom – osmislila kao mjesto za relaksaciju, vježbanje, druženje, čitanje, širenje vidika… Što se izgleda tiče, priznaje da joj make-up nije osobito važan, ali zato njega kože i kose i te kako jest.

Jeste li nakon 30. rođendana promijenili način njege? – Vjerujem da je, neovisno o godinama, važno da njega bude redovita. Omiljena krema za lice koja savršeno odgovara mojoj suhoj koži je Creme de la Mer, no trenutačno koristim John Masters Organic Antioxidant dnevnu kremu. Odlično hidratizira, a cijena joj je u razumnim okvirima.

Koristite li i neke kućne pripravke? – Još davno sam od svoje kozmetičarke dobila savjet da svaki dan, barem na nekoliko minuta, na lice nanesem zobene pahuljice prethodno kratko namočene u vodi. To služi poput brzinske maske za lice, a daje svježinu i zdrav sjaj koži.

Na koje kozmetičke tretmane najradije odlazite u salone? – Na sve vrste depilacija što uključuje i depilaciju obrva te na čišćenje lica, pedikuru i manikuru.

Koliko vam je šminka važna? – Ne osobito, zasitila sam se teškog make-upa radeći kao manekenka. Za večernji izlazak, eventualno, nanesem crveni ruž na dobro teniranom licu.

Koji ste najbolji savjet dobili od vizažista? – Pokojni Tomo Vrban, s kojim se i privatno družila, otkrio mi je kako se pravilnim nanošenjem podloge, odnosno sjenčanjem lica, mogu prikriti neki nedostaci, primjerice, kako vizualno smanjiti nos.

Čega ima najviše u vašem ormaru? – Volim hlače, čizme i vintage komade koje uglavnom kupujem na putovanjima. U toplijim danima najradije nosim haljinice, osobito dugačke koje upotpunjujem zanimljivim detaljima poput marama ili nakita. Volim velike torbe i nastojim izbjeći uniformiranost, a najdraže su mi stvari koje u sebi imaju duh nekih prošlih vremena.

A u vašem hladnjaku? – Vegetarijanka sam otkad znam za sebe, no to ne znači da ne znam uživati u hrani. Nastojim se zdravo hraniti, a moj dnevni meni uključuje mnogo voća, povrća i žitarica.

Matea Roščić

Linker
02. svibanj 2024 03:47