SAVRŠENA SCENOGRAFIJA

Peter Dinklage: Hrvatska je najljepše mjesto na svijetu

Ekipa iznimno uspješne serije “Igra prijestolja” mnogo je vremena provela u Dubrovniku i na okolnim Elafitima snimajući drugu sezonu tog fantasy fenomena. Dubrovnik u novim epizodama “glumi” Kraljev grudobran, glavni grad i najvažniji lokalitet zemlje što ju je zamislio George R. R. Martin, te se stoga i pojavljuje u mnoštvu scena. Nakon obavljena posla, glumci i producenti oduševljeno su hvalili spektakularnu scenografiju koju su im darovale priroda i povijest naše zemlje, ali i gostoljubivost domaćina.

– Hrvatska je najljepše mjesto na kojemu sam ikada bio. Ljudi, hrana, sve je ovdje predivno. Pogled mi puca na otok preko puta do kojega mi treba deset minuta trajektom, a mogu i plivati u kristalno čistoj vodi – razgaljen je simpatični Peter Dinklage , glumac nagrađen Zlatnim globusom za svoju ulogu spletkara i plejboja Tyriona Lannistera.

– Otoci su nevjerojatno lijepi i možete doista osjetiti povijest ovoga mjesta – kaže lijepa Emilia Clarke, koja portretira gospodaricu zmajeva Daenerys Targaryen.

– Čim smo prošetali zidinama Dubrovnika znali smo da je to to. Pročitavši opise u knjizi imate dojam da ste došli upravo u King’s Landing. Ima nešto u ovom mjestu što ga čini upravo savršenim. Toliko je mogućih kutova snimanja i ne trebamo ništa mijenjati, sve izgleda savršeno tako kako je – dodao je izvršni producent David Benioff.

– Utvrđenja orijentirana prema moru i divno vedro nebo upravo su savršeni, a sretni smo i zbog dubrovačkih vrtova i atrija u kojima smo pronašli mjesta za snimanje i brojnih drugih lokacija nove sezone – izjavljuje Alan Taylor, redatelj nekoliko epizoda.

– Nevjerojatno očuvane srednjovjekovne zidine u gradu koji čudesno nalikuje King’s Landingu. Hrvatska je predivna i stvarno se nadam da ćemo i sljedeće godine moći ovdje još dulje snimati, ovo je divno mjesto za rad – zaključio je izvršni producent D. B. Weiss.

– Svako vas jutro pozdravi blještavi Jadran, sunce, povijest i arhitektura. Svi smo vrlo zahvalni što možemo biti ovdje – jednoglasna je ekipa ‘Igre prijestolja’.

Linker
20. travanj 2024 14:30