MORBIDNA TRGOVINA

Pete Doherty prodaje krv pokojne Amy Winehouse?

Britanski glazbenik Pete Doherty (33) na aukciji će uskoro ponuditi sliku poprskanu krvlju pjevačice Amy Winehouse , koja je preminula u srpnju 2011. ne dočekavši 28. rođendan. Za taj “artikal” imena Ladylike Doherty navodno, prema pisanju britanskog tabloida The Sun, namjerava utržiti nešto više od 80 000 funti. Pjevač tvrdi da je “djelo” nastalo uz pristanak pokojnice, s kojom je često uživao u opojnim drogama te povremeno održavao i intimne veze, no The Sun piše da se Amy svojedobno žalila svom zabrinutom ocu Mitchu kako ju je Pete na sve to natjerao.

Iako može zvučati morbidno, neimenovani izvori nagađaju kako će mnogo obožavatelja zasigurno rado licitirati za preostale materijalne ostatke prerano preminule dive. Ima ipak i onih koji su Dohertyjev potez osudili, a među njima je, sasvim očekivano, i Amyin otac.

Dohertyjeva pak imovina, poput njegovih gitara, bilježnica i jakni, koja će također biti ponuđena na prodaju, vjerojatno će dostići nešto nižu cijenu, no kako bilo pjevač dio zarade namjerava uplatiti na račun Zaklade Amy Winehouse. Što namjerava s preostalim iznosom nije, međutim, poznato.

Linker
20. travanj 2024 11:06