HRT Facebook
FINALNA EMISIJA

Ozren Grabarić pobjednik je prve sezone Maestra

U finalnoj emisiji TV showa Maestro nastupili su Barbara Kolar, Ozren Grabarić i Nicolas Quesnoit, a za titulu maestra izborio se zagrebački glumac.

Nakon što je svaki natjecatelj izveo po dva glazbena djela, najviše bodova osvojio je Nicolas, dok su Ozren i Barbara bili izjednačeni po bodovima. Simfonijski orkestar HRT-a odlučio je da u završni dvoboj odlazi zagrebački glumac.

Facebook

FOTO: Facebook

– Naučila sam da i starog konja možeš naučiti neke nove trikove – izjavila je Barbara i dodala da će s velikim veseljem pamtiti Maestro.

Ozren i Nicolas nakon toga su dirigirali poznati ulomak iz 1. stavka V. simfonije L. van Beethovena, a Simfonijski orkestar odlučio je da je ipak bolji bio Ozren.

– Ovo divno iskustvo produbilo je moje znanje o glazbi i dirigentima – izjavio je pobjednik prve sezone TV showa Maestro i svima se zahvalio na podršci, dok je Nicolas priznao da mu je dirigiranje bilo pravi doživljaj.

– Prve dvije sekunde su strašne, jedan od najvećih stresova ikad. Ali kad krene čarolija glazbe, adrenalin teče, u drugom ste svijetu i postojite samo vi i orkestar – to je jako intenzivan moment – izjavio je Nicolas.

U showu smo mogli pratiti sedam poznatih osoba koje su se natjecale u dirigiranju, a u tome su im pomagali njihovi mentori, te ih je ocijenjivao stručni žiri koji su činili Tomislav Fačini, Vladimir Kranjčević i Mirjam Pustički-Kunjko.

Osim troje finalista, u emisiji smo mogli vidjeti kako su se u dirigiranju snašli i Dražen Siriščević, Areta Ćurković, Tamara Živković-Ivanović i Damir Urban, a u posljednjoj emisiji nakratko je u njihove cipele stao i voditelj Duško Čurlić.

Pročitajte kratki intervju s Ozrenom u kojem je otkrio najdjelotvorniji savjet svog mentora:

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=645937785524344&id=617958814988908

Linker
10. travanj 2024 04:58