Maja Danica Pečanić
GLORIA DARUJE

Ovih blagdana uživajte u - sirovoj hrani

Tradicionalnim blagdanskim receptima zasipaju vas iz svih novina i magazina, a Gloria uz novi broj daruje recepte za uživanje u drugačijem jelovniku, osmišljenom od sirovih namirnica.

Sirove delicije veliki su trend u svjetskoj gastronomiji, sve je više gurmana koji su poprilično teške božične i novogodišnje sljedove spremni ako ne sasvim zamijeniti, a ono barem ublažiti nečim laganim, no ipak hranjivim i ukusnim. Jelima koja ne zahtijevaju klasičnu termičku obradu.

Upravo takve delicije pronaci ćete na stranicama knjižice, koju su autori recepata, bračni par Lena i Darko Jurić, nazvali ‘Art of Raw’ (umjetnost sirovog). Ovaj magistar kineske medicine i nutricionist i nastavnica i instruktorica plesa na sirovom žive već tri godine, a svoju filozofiju zdravog življenja promoviraju u svom zagrebačkom restoranu te kroz knjige i publikacije koje objavljuju. Isprobajte recepte iz knjižice i uživajte u biskupskom kruhu, keksima od vanilije, sarmi, torti od krušaka, božičnim jabukama i mnogim drugim delicijama. Drugačijim, a ipak blagdanskim.

Kuharicu ‘The Art of Raw’ potražote na kioscima od 5. prosinca uz časopis Glorija.

Linker
19. travanj 2024 06:46