MOTOVUN FILM FESTIVAL

Otvorenje uz paštetu na bijelom kruhu

Iako je 11. Motovun film festival otvoren na dan žalosti zbog željezničke tragedije u Kaštelima, te u znaku recesije i kriznog poreza, to se nije odrazilo na posjet festivalskim projekcijama i dobro raspoloženje koje uobičajeno vlada među posjetiteljima najotkačenijeg festivala u regiji.

-Na partiju povodom otvorenja poslužili smo paštetu na bijelom kruhu, ali, kako stvari stoje, još nismo dotaknuli dno. Ako se sponzori nastave osipati ovim tempom, iduće godine bit ćemo sretni ako bude kruha i vode – kaže Rajko Grlić, osnivač i umjetnički voditelj MFF-a, koji je nakon skupljanja milodara i mise za spas festivala – vodili su je fra Boris Dežulović i don Predrag Lucić – sve gledatelje na festivalskom trgu pozvao da se fotografiraju s najkrupnijim novčanicama koje pronađu u džepovima i novčanicima i tako protjeraju duh siromaštva iz srednjevjekovnog istarskog gradića.

Iako je Finska ovogodišnji zemlja partner, festival je otvoren talijansko-brazilskim filmom Promatrači ptica, a posebna atrakcija su poslijeponoćne projekcije kultnih partizanskih filmova kao što su `Walter brani Sarajevo` i `Kapetan Leši`.

Kruno Petrinović

Linker
29. travanj 2024 07:58