istockphoto
UKLANJANJE

Otopite masti - hranom

Jednom kada celulit postane vidljiv, nema jednostavnog i brzog rješenja. Borba s narančinom korom zahtijeva brojne promjene u stilu života, a jedna od ključnih je i drugačija prehrana.

Namirnice koje pospješuju razgradnju masnih naslaga, sprječavaju njihovo ponovno nastajanje te potiču detoksikaciju trebaju se svakodnevno naći na tanjuru, a iz jelovnika treba izbaciti masnu hranu, šećer, sol te kavu i alkoholna pića.

Donosimo top 6 namirnica za topljenje masnoća.

1.Losos

raw salmon fillet
Foto: istock

Riba bogata antioksidansima koji pospješuju razgradnju masnih naslaga, dok omega-3 masne kiseline smanjuju apetit te obnavljaju i jačaju vezivno tkivo u koži. Sve to smanjuje nakupljanje toksina u krvnim žilama i pospješuje cirkulaciju, što je ključno za rješavanje celulita.

2. Suncokretove sjemenke

Nutritious sunflower seeds fill a wood bowl, accented with a metal scoop and yellow sunflower
Foto: istock

Nutricionisti ih često nazivaju novim orašastim plodovima. Bogate su vitaminom E, kalijem i cinkom, ali i vitaminom B6, koji je jedan od najboljih boraca protiv neravnina na bedrima. On pomaže probaviti proteine koji obnavljaju i jačaju vezivno tkivo te je prirodan diuretik koji eliminira višak vode.

3. Čili papričice

Foto: istock

Slobodno zaljutite svoje obroke jer ljuto i celulit ne idu zajedno. Čili papričice bogate su vitaminom B6, a zahvaljujući kapsaicinu kojeg sadrže ubrzavaju metabolizam i za 25 posto do tri sata nakon konzumacije. Zahvaljujući tome tijelo će učinkovitije i brže sagorijevati kalorije, što doprinosi topljenju masnih naslaga.

4. Borovnice

Blueberries in garden
Foto: istock

Borovnice pospješuju stvaranje kolagena, čime se poboljšava tonus i tekstura kože, a bogate su i antioksidansima koji razgrađuju masnoće.

5. Jabučni ocat

Apple cider vinegar in glass bottle and basket with fresh apples
Foto: istock

Jabučni ocat bogat je kalijem, magnezijem i kalcijem zbog čega je odličan za rješavanje toksina i smanjenje nadutosti.

6. Ananas

istockphoto

Ananas bi također trebao biti dio vaše prehrane, prvenstveno jer sadrži bromelain – ključni sastojak koji pospješuje cirkulaciju, koja je jedan od glavnih uzroka celulita.

Foto: istockphoto

Linker
19. travanj 2024 02:42