IZ PROŠLOSTI

Otkriven identitet mladića na zabranjenoj fotografiji s princezom Dianom

Svjetski mediji ovih dana naveliko pišu o novootkrivenoj fotografiji pokojne princeze Diane , koja će uskoro biti ponuđena na aukciji u SAD-u. Fotografija nije po ničemu skandalozna, na njoj Diana Spencer, kako se djevojački zvala, leži u krilu jednoga mladića, dok on čita knjigu, a na zidu pokraj njih je boca viskija. Ono što je znakovito na toj fotografiji je veliki natpis “NOT TO BE PUBLISHED” (Nije za objavljivanje), koji sugerira da je fotografija zbog nečega bila sklonjena od javnosti.

Zašto je fotografija bila nepoćudna još nije otkriveno, ali britanski dnevnik Guardian doznao je da je fotografija najvjerojatnije snimljena 1979. ili 1980. u jednom švicarskom skijalištu, a natpis da nije za objavljivanje vjerojatno je stavljen 26. veljače 1981., što je datum na poleđini fotografije, dakle samo dva dana prije nego što su objavljene zaruke Diane Spencer i princa Charlesa.

Princeza Diana – Neprolazna ikona stila

Identitet tajanstvenog mladića otkrio je, pak, Andrew Morton, autor biografije Lady Di, kazavši da se radi o Adamu Russellu, praunuku bivšeg britanskog premijera Stanleya Baldwina, koji danas ima farmu jelena u Dorsetu.

Prema njegovim riječima, Russell i princeza Diana toga su dana bili ozlijeđeni, pa nisu otišli s ostatkom društva na skijalište. Zato su se intenzivnije družili, a iako je on pokazivao naklonost prema njoj, ništa se nije dogodilo između njih dvoje. Navodno su se nastavili družiti i nakon toga zimovanja, ali ljubav mlade Diane na kraju je ipak osvojio princ Charles.

Jedino je ostalo neodgovoreno pitanje – zašto se ta fotografija nije smjela objaviti.

Linker
29. travanj 2024 00:58