MARIN ČILIĆ

Osmijeh za tajanstvenu brinetu

Dati najbolje onda kad je najteže mogu samo vrhunski sportaši, a tu vrlinu ima i naš najbolji tenisač Marin Čilić. Zahvaljujući tom dvadesetogodišnjaku iz Međugorja, koji je prošle nedjelje u Poreču “pomeo” američkog suparnika Jamesa Blakea, hrvatska je teniska reprezentacija ušla u polufinale Svjetske skupine Davis Cupa.

No, koliko god imao razloga za ponos, čini se da je taj samozatajni mladić zatečen vlastitim podvigom – kao i popularnošću koja je uslijedila. Jer, nije mala stvar pridonijeti pobjedi nad Amerikancima, najtrofejnijom reprezentacijom u povijesti Davis Cupa. Mladi tenisač koji je prije tri godine, kao juniorski prvak svijeta, dobio nadimak “čudo iz Međugorja”, sve je popularniji među djevojkama. Ruku na srce, bio bi im zanimljiv i da nije petnaesti tenisač svijeta: visok je 198 centimetara, zgodan, djeluje pristojno, jednostavno… Pomalo podsjeća na dječaka kojem se osjećaji mogu “pročitati” na licu.

Tako je, naime, izgledao šećući se nedavno zagrebačkim Cvjetnim trgom u društvu visoke djevojke duge tamne kose kojoj se očigledno jako sviđa. Ni on nije bio ravnodušan: smiješio joj se od uha do uha, netremice zagledan u njezine tamne oči. Stidljiv kakav jest, o toj djevojci nije htio kazati ni riječ. Ipak, ne kaže se tek tako da fotografije govore više od riječi.

Tanja Vučičević

Linker
25. travanj 2024 15:17