PRED OGLEDALOM

Ornela Vištica: Seksepil postižem temperamentom i energijom

Junakinje serijala “Larin izbor”, u skladu sa svojom osobnošću, imaju neku “etiketu”. Za Doris Pinčić kažu da je gracilna, za Jagodu Kumrić vrckava, dok Ornela Vištica pršti seksepilom.

– Seksepil, kao i ljepota, nije nešto što se može definirati. Mislim, također, da se to ne postiže odjećom i šminkom: bitna je energija, temperament, autentičnost… – tvrdi 23-godišnja glumica.

Što na svom licu volite istaknuti i kako to činite? – Oči, a to činim s pomoću maskare i olovke. Osjenčavanje prepuštam vizažistima jer nisam vješta u nanošenju sjenila.

Jeste li od profesionalnih šminkera naučili nešto korisno? – Prenijeli su mi ljubav prema profesionalnoj kozmetici Screen Face, koje kod nas nema pa je nabavljam od njih ili naručujem iz Londona. Najdraži proizvod mi je neutralna olovka za usne koju uvijek imam uza se.

Kad ste se počeli šminkati? – Ako ne računamo pokušaj u prvom osnovne, kad sam se cijela zamazala maminom maskarom, bilo je to sa 16 godina u gimnaziji. Nikad nisam pretjerivala: olovka za oči i L’Orealovo sjajilo bili su mi dovoljni.

Čime njegujete kožu koja “trpi” pod teškom šminkom? – Naslage šminke skidam bademovim uljem, lice umivam prirodnim sapunom – primjerice od lavande ili nevena – a ako osjetim da me koža zateže, nanesem kremu Dr.Hauschka na bazi ruže.

Je li vam kosa stradala zbog stalnog friziranja na setu? – Da. Zbog svakodnevnog uvijanja figarom suha je i ispucala pa je pokušavam “zaliječiti” s Morrocan Oil. Nikad je nisam bojila, a mislim da i neću. Pobornica sam prirodnog izgleda i žene koje ne prikrivaju sijede vlasi, smatram hrabrima. Ako određena uloga bude zahtijevala promjenu, radije bih stavila periku.

Odlazite li na tretmane u salone ljepote? – Jedino na manikuru i nanošenje soak off gela, kojeg još nazivaju i trajni lak. U prosjeku mi izdrži tri tjedna, a kako je bezbojan, preko njega stavim jarkocrveni lak ili onaj u boji vina. Nokti su mi poludugi.

Koji vam je najdraži miris? – Mijenjam ih, a trenutačno koristim parfem Bvlgari Jasmin. Ljubav prema mirisima mi je usadila teta iz Njemačke, koje ih je uvijek donosila s raznih putovanja, a meni je bio poseban doživljaj kad sam tijekom maturalnog putovanja posjetila čuvenu tvornicu parfema u Grasseu.

Damir Leljak

Linker
18. travanj 2024 20:41