VESELE VEČERI ANKICE DOBRIĆ

Ona ima svog kavalira

Napisla Ines Stipetić Snimili Vedran Peteh i Davor Matota

Premda u Zagrebu živi već 25 godina, a javna je osoba od početka devedesetih, kad je postala članica dramskog ansambla kazališta “Gavella”, glumica Ankica Dobrić – česta gošća na kazališnim i filmskim premijerama, promocijama novih proizvoda i ostalim društvenim događajima – rijetko se može vidjeti u muškom društvu. Točnije, ona je uvijek okružena zabavnim muškarcima, no ni za jednog dosad nije se moglo reći da je “onaj pravi”. Stoga je njezin dolazak na Liscinu reviju, održanu u zgradi Hrvatskog sokola na sam Dan žena, izazvao nemalu pozornost prijatelja i znanaca: 47-godišnja Anči je, naime, stigla držeći pod ruku mladog i zgodnog muškarca, kojemu je cijelu večer nešto šaputala na uho. Iako su, vjerojatno, samo komentirali Liscine modele, i u takvom kontaktu na javnom mjestu djelovali su vrlo blisko.

A da je riječ o važnom muškarcu u Ankičinom životu, otkrio je mali incident: naime, prije samog početka revije netko je slučajno izmaknuo stolac na koji je trebala sjesti Ankica, koja to nije vidjela i – završila je na podu. U pomoć joj je odmah priskočio njezin kavalir, kojeg je poslije predstavila kao zagrebačkog liječnika Držislava Markovinu. Tu se našao i Ankičin prijatelj, operni pjevač Ronald Braus, koji joj je pružio drugu ruku.

Kasnije te večeri, glumica se pojavila sa svojim pratiteljem, liječnikom, na partyju jednih dnevnih novina, a sutradan su ponovno viđeni zajedno, što je potaknulo glasine da je Anči napokon sretno zaljubljena.

Držislav Markovina, inače, čest je uzvanik na kazališnim premijerama, na koje odlazi i zbog glumca Damira Markovine – koji mu, unatoč istom prezimenu, nije rođak, nego dugogodišnji prijatelj. A dr. Markovina će sada, ako još nije, sigurno pogledati “Gavelline” predstave “Ptičice”, “Ivanov” i “Ribarske svađe”, u kojima glumi njegova prijateljica.

Linker
03. svibanj 2024 14:22