KRATKI FILM

Olga Pakalović i Nataša Dangubić u ljubavnom trokutu

Što se događa kada likovni kritičar poželi zavesti prijateljicu svoje zaručnice? Odgovor na to pitanje nudi kratkometražni igrani filma „Carousel” mladog redatelja Tome Zidića (23), čije je snimanje nedavno završeno u Zagrebu. Radnja filma inspirirana je pjesmom Raymonda Carvera „Pepeljara“, a u glavnim ulogama pojavljuju se Nataša Dangubić (36), Olga Pakalović (33), Ognjen Ognjenović (33) i Saša Buneta (40).

Ognjenov Ognjenović glumi izgubljenog likovnog kritičara, koji je zaručen za Noru (Olga Pakalović), ali žudi za Norinom prijateljicom Anom (Nataša Dangubić), jer je ona “objekt koji nije dotaknuo.”

– Film je kratka ljubavna drama, pomalo netipična jer u snimljena bez dijaloga. Važno nam je bilo proizvesti što jaču emociju. Riječ je o ljubavnom trokutu, ali i o onom nečemu u čemu ljubav nije glavna stvar. No, to ćete morati vidjeti u filmu – govori mladi redatelj, koji je jednu ulogu namijenio svojem ocu – Igoru Zidiću (68). Poznati povjesničar umjetnosti u filmu je narator.

Na pitanje otkud Carverova poezija kao inspiracija, redatelj odgovara:

– Njegov jezik nema previše metafora i simbola. Carver je uspio svesti ljubav na jednu vrlo jednostavno situaciju. Zato je meni njegova poezija puno vrednija od njegova proze.

Film je trenutno u postprodukciji, a premijerno bi trebao biti prikazan na Danima Hrvatskog filma.

Linker
25. travanj 2024 13:57