GLORIA PROMO

Odmor u Rovinju i Vrsaru

„Svi putovi vode u Rim“ kaže stara izreka, no mi bi ipak rekli da ovog ljeta svi putovi vode u Istru i to točnije u Rovinj i Vrsar, dva nezaobilazna odredišta za sve one željne dobre zabave, kulturnih događanja, aktivnog odmora ili pak opuštanja na plaži i suncu uz odličnu hranu i vina.

Vrsar

Rovinj i Vrsar ovog ljeta najavljuju pregršt zanimljivih događanja, a zahvaljujući Maistrinim posebnim ponudama smještaja u vrhunskim hotelima i resortima, moći ćete po najboljoj cijeni biti u žiži svih događanja!

Аvаngаrdе Јаzz Fеstivаl samo je jedan je od razloga zašto svi ljubitelji jazz glazbe ili oni koji će to tek postati, od svibnja do kolovoza ne smiju propustiti Istru. Pjevačica Amira Medunjanin prozvana bosanskom Billie Holiday, John Pizzarelli poznat kao izvođač mainstream jazza, Otis Taylor američki multiinstrumentalist i jedan od najznačajnijih blues glazbenika današnjice, Ramsey Lewis višestruki dobitnik nagrade Grammy, Dee Dee Bridgewater koju mnogi drže nasljednicom slavne Elle Fitzgerald… samo su neka od impresivnih glazbenih imena koja i ove godine, na trećem po redu jazz festivalu, garantiraju vrhunsku jazz glazbu.

Avantgarde Jazz Festival

Početak lipnja rezerviran je za sve ljubitelje fotografije bili oni profesionalci ili amateri. Od 7.-9.6., u Rovinju je najavljen Photodays, sada već tradicionalni fotografski festival koji i ove godine planira brojne fotografske izložbe, tradicionalnu nagradnu foto rutu koja je postala prava kulturno-turistička atrakcija za sve posjetitelje, kao i zanimljiva stručna predavanja, radionice, brojna druženja i sjajne zabave!

Ako želite plesati i učiti salsu uz najbolje instruktore ne propustite od 24. lipnja do 1. srpnja najveći ljetni salsa festival u Europi koji u Rovinju okuplja preko 2000 ljubitelja salse i latino ritmova iz različitih krajeva svijeta. Salsa festival jedinstven je plesni događaj u Hrvatskoj i Europi, ali i jedan od najzabavnijih festivala takve vrste uopće. Uvertira u ovaj deveti po redu festival bit će Summer Sensual Days festival koji će se održati od 21.-23. lipnja također u Rovinju. Ovaj festival orijentiran je na senzualne karipske i latino plesove kao što su bachata, kizomba, zouk čiji će se plesni koraci učiti uz vrhunske instruktore iz USA, Španjolske, Austrije, Slovenije, Haitia, Srbije. Sve sudionike očekuju i plesne zabave uz vrhunske DJ-e koji će se pobrinuti za odličnu zabavu.

U isto vrijeme samo nekoliko kilometara dalje, odnosno u Vrsaru održava se Casanova Fest (27.-29.6.) i 11. Festival GitarISTRA dok u srpnju započinje tradicionalni Montraker Live Music Festival na kojem nastupaju poznati domaći i strani glazbenici jazz etno, blues i gospel glazbe.

Za one koji pak žele Istru upoznati izvan ljetnih gužvi i vrućina, proljeće je savršeno vrijeme za to. Dovoljno je da rezervirajte svoj smještaj po izvanrednim cijenama u jednom od hotela i resorta u Rovinju i Vrsaru ili odaberete neke od zanimljivih wellness ili bike paketa i krenete put Istre.

Linker
23. travanj 2024 16:07