IVANA KOVAČ

Odlazim iz Magazina

Želja za promjenom i samostalnom karijerom glavni su razlozi što Ivana Kovač (32) nakon četiri godine napušta grupu Magazin. Zasad se još ne zna tko će biti nova pjevačica benda u kojem su prije nje nastupale Ljiljana Nikolovska , Danijela Martinović i Jelena Rozga , a u kojem će Ivana ostati do kraja godine. Mnogo joj, kaže, znači što je za svoju odluku dobila ‘blagoslov’ oca Miše Kovača te sedam godina mlađeg dečka Elvira Hasanhodžića , inženjera radiologije, s kojim je u vezi četiri godine.

Koliko dugo vam je trebalo da donesete odluku o odlasku iz Magazina? – O tome sam počela razmišljati prije pola godine, a intenzivnije posljednja tri mjeseca.

Je li vas strah što ćete sada biti sami na sceni? – Znam da neće biti lako bez podrške benda, ali držim se izreke – tko ne riskira, ne profitira.

Tko ili što će vam najviše nedostajati? – Zajednička putovanja i zafrkancija. Pogotovo šale basista Nenada Vesanovića. Hoćete li i dalje surađivati s Vjekoslavom i Tončijem Huljićem, autorima većine pjesama grupe Magazin? – Naravno, ali bit će tu i ostalih autora poput Nenada Ninčevića i Dušana Šarca.

Slijedi li i promjena imidža? – Zasad ne. Super se osjećam u ženstvenim haljinama domaće modne marke Hippy garden, tako da ću i dalje u njima nastupati.

Što biste poručili vašoj nasljednici? – Koliko god to zvučalo stereotipno, želim joj da ostane svoja, da se ne ‘pogubi’ kad je krenu ‘bombardirati’ savjetima.

Nedavno ste s ocem snimili pjesmu ‘Tvoja mala’: kako vam je s njim surađivati? – Odlično. Oboje smo tvrdoglavi, no u poslu se dobro slažemo. Pjesma ‘Tvoja mala’ se već vrti na radiopostajama, a na ljeto ćemo snimati i videospot. Znam da će biti u Dalmaciji i da će ga režirati Željko Petreš, a nadam se dobroj atmosferi kao i kad smo prije dvije godine snimali spot za naš prvi duet, ‘Nema mi do tebe nikoga’.

Damir Leljak

Linker
26. travanj 2024 03:21