CHRISTIAN BRANDO

Odlazak problematičnog sina

Christian Brando bio je hospitaliziran još prošloga ponedjeljka, kada je i objavljeno da su prve prognoze liječnika vrlo dobre te da se svi nadaju brzom oporavku, ali upala pluća pokazala se kobnom za najstarijeg sina pokojnog holivudskog glumca Marlona Branda.

Iako je 49-godišnji Christian odigrao nekoliko manjih uloga u nekoliko filmova, nikada se nije ni približio očevoj slavi, a javnosti je bio najpoznatiji po sukobima sa zakonom. Još 1990. je zgranuo javnost kada je optužen za ubojstvo Daga Droileta, dečka svoje trudne polusestre Cheyenne. Prilikom suđenja je izjavio da je slučajno upucao Droileta, dok su se borili oko pištolja u svađi koju je inicirala polusestra priznavši da ju Droilet zlostavlja. Christian je osuđen na deset godina zatvora, ali je pušten 1996. Cijeli događaj postao je još tragičniji kada je Cheyenne 1995. počinila samoubojstvo.

Po izlasku iz zatvora, mlađi Brando je nastavio već utabanim putem, pa se 2001. zapetljao u novi skandal kada je Bonnie Lee Bakley, supruga glumca Robert Blake upucana u autu. Iako službeno nije optužen za taj zločin, odvjetnici Blake su ga pokušali okriviti za ubojstvo, jer je u to vrijeme Brando imao ljubavnu aferu s Bonnie. Godine 2005. je ponovno završio na suđenju kada ga je bivša supruga Deborah tužila zbog obiteljskog nasilja. Tvrdila je da ju je nedugo nakon vjenčanja 2004. godine počeo tuči i prijetio da će je ubiti pred njihovom kćerkom.

– Christian je bio iznimno naočit, sjajan đentlmen. Bio je omiljen u obitelji. Mislim da mu je život prerano završio – rekao je Bruce Margolini, Christianov odvjetnik, u obavijesti o smrti.

Tena Mužević

Linker
26. travanj 2024 09:43