DIO NAŠE STVARNOSTI

Odgovor urednice Voguea nezadovoljnim čitateljima

Nakon što je travanjska naslovnica Voguea koju krase Kim Kardashian (33) i Kanye West (36) izazvala bure negativnih komentara, oglasila se i glavna urednica američkog izdanja časopisa.

– Posebno zadovoljstvo u uređivanju Voguea predstavlja, uz održavanje tradicije tog magazina, naravno, i predstavljanje onih koji definiraju našu kulturu, koji uzdrmavanju stvari, čija prisutnost u svijetu utječe na našu stvarnost i na način na koji je doživljavamo. Mislim da se svi možemo složiti da tu ulogu trenutno igraju Kim i Kanye – glasi u uredničkom pismu Anne Wintour.

– Što se naslovnice tiče, mislim da su oboje vrlo šarmantni i želim napomenuti da je ova naslovnica bila naša zajednička ideja. Mogli ste pročitati da me Kanye molio da stavim njegovu zaručnicu na naslovnicu Voguea, no to nije istina – objasnila je “ledena kraljica”.

Nakon objave naslovnice mnogi ljudi iz modnog i svijeta showbizznisa te neki novinari oštro su se obrušili na uredništvo Voguea zbog odluke da na naslovnicu stave zvijezdu “nižeg ranga” jer se Kim Kardashian kao zvijezda realityja u Americi tako percipira.

Glumica Sarah Michelle Gellar na svom profilu na društvenoj mreži napisala je da nakon ovoga otkazuje svoju pretplatu na Vogue, a bilo je i komentara da bi se uz travanjski broj trebala dijeliti i vrećica za povraćanje.

Linker
19. travanj 2024 12:17