KORISNI SAVJETI

Obojena i zdrava kosa nije mit. I vi je možete imati!

Dobro je poznato da obojana kosa zahtijeva dodatnu njegu, no često je i unatoč pojačanoj brizi ona suha i bez sjaja. Zašto je tome tako?

Bojanje kose može dovesti do manjka esencijalnih lipda koji ju održavaju mekom i elastičnom te ona postaje suha i lako puca, i iako ju održavate adekvatnim proizvodima, to ponekad nije dovoljno.

Uz proizvode za obojenu kosu koji sadrže uljne komplekse, kako bi ona bila lijepa i sjajna, obavezno se držite i ovih pravila:

Najveći neprijatelj boje je voda – zbog toga nemojte dugo ispirati kosu i perite je u što hladnijoj vodi jer što je temperatura vode viša to se boja ispire brže.

Koristite šampon za obojanu kosu jer njihovi sastojci njeguju i štite kosu, omogućuju manje agresivan tretman te boja traje duže. Birajte šampone koji sadrže ulje makadamije i keratin.

Perite kosu rijeđe i masnu kosu prikrijte pomoću šampona za suho pranje kose.

Koristite regenerator čak i ako vam kosa dobro izgleda. Nanesite ga od visine ušiju pa sve do vrhova kose koji su najstariji i najoštećeniji. Regenerator ostavite na kosi sve do kraja tuširanja i tek ga onda isperite jer izloženost pari poboljšava njegov utjecaj.

Smanjite tretiranje kose toplinom – iako su fen, figaro i pegla za kosu dio svakodnevne rutine uljepšavanja, probajte smanjiti njihovu upotrebu, a u slučaju kada baš želite imati bogate kovrče ili potpuno ravnu kosu, prije tretmana nanesite proizvode za zaštitu od topline.

Powered by NIVEA

%CODE1%

Linker
27. travanj 2024 16:42