DUŠKO MODRINIĆ

Novo ruho Crnog Roka

Još od svog prvog scenskog nastupa – kad je kao zadarski osnovnoškolac recitirao na priredbi u povodu Majčinog dana – 29-godišnji Duško Modrinić želio je – i znao – da će biti glumac. No, nisu ga proslavile kazališne i filmske uloge, kao ni animirani serijal “Laku noć, Hrvatska” čijim je protagonistima posuđivao svoj glas, nego lik Crnog Roka u reklamama za mobilnog operatera. Taj fjakasti, ali snalažljivi Dalmatinac ove mu je jeseni priskrbio nekoliko novih poslova – među ostalim, ulogu profesora Dinka u serijalu “Sve će biti dobro”, te voditeljski angažman u game showu Uzmi ili ostavi. To načelo – uz mi ili ostavi – primjenjuje i kad bira odjeću: uzima jedino ono u čemu se udobno osjeća i ono što mu dobro pristaje.

Kako biste opisali vlastiti odjevni stil? – Odijevam se vrlo ležerno, bez puno mozganja što ću staviti na sebe. Samo da je toplo i udobno.

Koji vam je omiljeni komad garderobe? – Trenutačno kaput, koji me spašava u ovim zimskim danima, a u autobusu katkad posluži kao jastuk.

U čemu se najudobnije osjećate? – Kod kuće u trenirci i u papučama, a vani u nekoj sportskoj kombinaciji.

A što vam je najmanje ugodno? – Odjeća od akrila, od koje mi se koža ježi. No, kao glumac ne mogu birati i moram nositi svakakve kostime.

U kojoj ste predstavi “najčudnije” bili odjeveni? – U predstavi “Venera i Adon” u režiji Anice Tomić, koja mi je bila ispit na Akademiji dramske umjetnosti. Izgledao sam presmiješno: nosio sam konavosku nošnju i neke kostime od spužve.

Bez čega zimi ne izlazite iz kuće? – Kaputa ili bunde, dolčevite, a ponekad stavim šal ili kapu, kad je baš vrlo hladno. Rukavice ne nosim, češće ruke grijem u džepovima.

Čime ste obnovili garderobu za zimske dane? – Kupio sam nove čizme i tenisice, a planiram i u lov na veste. Kakve boje volite? – Plavu, zelenu i sve pastelne tonove, no kako ću se odjenuti – ipak ovisi i o godišnjem dobu: ljeti nosim svjetlije boje, a zimi zagasitije. Koje vam je godišnje doba, barem što se tiče odijevanja, najdraže? – Ljeto. Ništa nije tako opušteno kao kombinacija japanki, kratkih hlača, majice ili košulje.

Mislite li da odijelo čini čovjeka? – Ne čini, ali odaje karakter i način razmišljanja.

U kojim prigodama nosite odijela? – U svečanim trenucima, na premijerama predstava ili snimanjima. Veoma ih volim.

Koliko odijela imate u ormaru? – Imam ih nekoliko: neka kupljena, neka sam dobio, a najdraže mi je jedno staro, djedovo, koje sam prekrojio.

Znate li svezati kravatu? – Kako ne bih znao, pa to je samo nekoliko poteza i jedan čvor. Kad ste je prvi put stavili oko vrata? – Prije 17 godina, kad sam pjevao u školskom zboru, a potom na krizmi.

Čega najviše ima u vašem ormaru? – Košulja, jer se u njima osjećam dobro i zahvalne su za kombiniranje s drugom odjećom.

Tko vam glača košulje? – Najčešće ja, ponekad cura, ponekad mama…

Na koje ste komade posebno slabi? – Na ženske. Kakve torbe volite nositi? – Najčešće ruksak, jer je najpraktičniji. Ljeti preko ramena nosim bisage koje sam kupio u jednom indijskom dućanu.

U kojim prigodama nosite nakit? – Gotovo nikad. Zapravo, u rijetkim situacijama stavim narukvicu.

Jeste li u djetinjstvu morali nositi djeću starijeg brata Edija? – Tradicija nalaže da mlađi brat nasljeđuje stvari od starijeg, pa je tako bilo i u mom slučaju.

Koja vam je bila omiljena odjevna kombinacija u mladosti? – Tenisice All Stars i jeans.

Jeste li kada nastupili kao maneken na reviji? – Samo jednom, prije mjesec dana, kad sam nosio odijela Strelsson u Men’s Pointu.

Biste li se skinuli goli pred kamerama? – Potpuno gol – teško, ali opet, ovisi kakav bi bio scenarij.

U koji biste se lik rado maskirali? – Isprobao bih kostime većine superjunaka, da osjetim kako je biti u njihovoj koži.

Koji filmski junaci su vam dobro odjeveni? – James Bond, John Rambo, Mister Bean, Ace Ventura… Karakter svakog od njih dobije nešto više s kostimom, pa možda ipak odijelo čini čovjeka, barem njihov lik…

Koji ženski odjevni predmet smatrate najneudobnijim? – Štikle. Čudno mi je kako žene mogu dugo hodati u njima, ali mi muški ih volimo vidjeti.

Gdje najčešće kupujete garderobu? – U Zagrebu ili Zadru, ali nemam nekih posebnih dućana.

Prati li vas pritom djevojka Andrea Putnik? – Da, često, kao i ja nju.

Savjetuje li vas pri izboru? – Naravno. Ali ne dam se omesti ako mi je nešto stvarno zapelo za oko, a i Andrea mi često pokaže neki zgodan komad, koji nisam primijetio.

U čemu ste joj najzgodniji? – Jednom je rekla – u svemu!

Kakvo donje rublje volite? – Slip.

U čemu spavate? – U potkošulji i gaćicama. I u toplom krevetu.

Jeste li se kad zbog posla morali depilirati? – Ne. Morao sam samo obrijati bradu.

Što koristite od kozmetike? – Pastu za zube, gel za tuširanje, šampon za kosu, koji put regenerator i pjenu za brijanje.

Kradete li onda kremu za lice od djevojke? – Kradem joj nutelu, ako je skrije u frižideru. Ako mi ostane šminke sa snimanja, skinem je njenim preparatom.

Koji vam je omiljeni parfem? – Paco Rabanne XS.

Kad ste počeli puštati kosu? – Prije 29 godina, a sadašnju dužinu imam pet godina.

Planirate li se ošišati? – Da, ali ne znam još kako.

Biste li obrijali glavu? – Za posao, zašto ne.

Razgovarala Marijana Marinović Snimila Vladimira Spindler Styling Martina Franić Make-up Marija Butković Frizura Salon Konti

Sva umjetnička djela na fotografijama rad su akademske slikarice Pauline Jazvić

Modni editorijal objavljen je u Gloriji br. 727. Istaknute cijene odjevnih predmeta bile su važeće 11. prosinca 2008. godine.

Linker
25. travanj 2024 09:37