PONOSNI TATA

Novi spot za The Rolling Stones napravio je - sin Zorana Predina

Rok Predin, sin slovenskog kantautora Zorana Predina , autor je službenog videospota sa stihovima za singl Doom and Gloom kojim legendarni rokeri najavljuju svoj novi album najvećih hitova GRRR!. Kad mu je sin javio da su Stonesi izabrali baš njega za izradu animacije, Predinu su, priznaje, došle suze na oči.

– Bio sam stvarno sretan. Neopisivo, moj Rok radi video za bend koji obožavam – kaže ponosni otac te dodaje kako sinu u povodu tog uspjeha nije imao potrebu davati nikakve savjete već mu je samo poručio kako ga cijela obitelj puno voli. Za singl Doom and Gloom, koji je danas službeno predstavljen u cijelome svijetu, Rok Predin je snimio spot sa stihovima, što je forma koju diskografske kuće sve češće prakticiraju kako bi obožavateljima skratili vrijeme između radijske premijere i službenoga videospota.

Mladom slovenskom animatoru, koji posljednje tri godine živi u Londonu i radi za Trunk Animations, to nije prvi međunarodni uspjeh – upravo on je bio autor animacija koje su projicirane na pročelju Buckinghamske palače tijekom nastupa grupe Madness na koncertu u povodu dijamantnog jubileja kraljice Elizabete II. Animacije su oduševile milijune ljudi, a među onima koji su pohvalili autora bili su i Elton John , Paul McCartney , Tom Jones

– Mislim da je strahoviti uspjeh tog njegovog rada bio presudan da se izdavač Stonesa, Universal Music, zainteresira za Roka – govori Predin te ponosno dodaje da su britanski mediji upravo ovih dana objavili kako je Rokov rad nominiran za UK Music Awards.

Rok Predin, po obrazovanju akademski slikar, svirao je gitaru u očevom bendu Gypsy Swing Orchestra pa je njegova odluka da se posveti animaciji kod Zorana Predina izazvala podijeljenje osjećaje:

– Bilo mi je žao jer sam izgubio izvanrednog gitarista, no istovremeno sam ga hrabrio u namjeri da uhvati bika za rogove i preseli u London.

Linker
23. travanj 2024 00:41