MADONNA

Novi pokušaj

Madonnin zahtjev da posvoji još jedno dijete iz Malavija ponovno je stavljen u razmatranje. Pop kraljica čije je nastojanje da posvoji četverogodišnju malavijsku djevojčicu Mercy James, na kraju, propalo, nije se obeshrabrila službenom odlukom tamošnjeg Vrhovnog suda. Za razliku od tog neuspjelog pokušaja, ovaj put su već dva suca dala preporuku da se 50-godišnjoj pjevačici dodijeli skrbništvo nad Mercy, a treći se navodno slaže s njihovom odlukom. Proglašnje nove odluke zakazano je za nedjelju i trebalo bi se odigrati u gradu Lilongwe.

-Upravo je u procesu izrada službenih spisa za posvojenje. Sve preporuke su u Madonninu korist. Mercy bi već trebalo spakirati pošto će se uskoro naći u Americi – potvrdio je činovnik suda za britanski tabloid The Sun. Madonna je bila potpuno shrvana nakon prethodne odluke suda kojom se odbija posvojenje, a sad ne može doći k sebi od oduševljenja.

-Ona je ekstatična. Obećala je samoj sebi da unatoč svemu neće odustati od Mercy, a vjerujte mi: kad ona nešto tako odluči, može pokrenuti planine da se to dogodi. Sve je bilo podređeno tome da se ospori prvotna sudska odluka – izjavio je Madonnin bliski prijatelj.

Prva aplikacija za posvojenje bila je odbijena pošto glazbenica nije živjela u Malaviju minimalno 18 mjeseci, što je najkraći rok propisan u zakonima o posvajanju te zemlje. Taj propis je već jednom zanemaren kad je Madonna 2008., iz iste zemlje posvojila trogodišnjeg Davida Bandu te je očekivali isti tretman i za Mercy. Pjevačica koja ima i 8-godišnjeg sina Rocca te 12-godišnju kćer Lourdes, trenutno je u vezi s 22-godišnjim brazilskim manekenom Jesusom Luzom, a ozbiljno razmatra ideju o posvajanju djeteta iz Lesothoa, ako ponovno podbaci njezin zahtjev za posvojenjem Mercy.

Gordana Kolanović

Linker
19. travanj 2024 19:39