JOHNNY DEPP

Novi imidž uz narančastu kosu

Holivudskoj zvijezdi Johnnyju Deppu (46) glumačke transformacije uobičajena su praksa. Bilo da se morao prerušiti u pirata u ulozi kapetana Jacka Sparrowa u filmu „Pirati s Kariba“, Edwarda Škarorukog ili sablasnog Sweenyja Todda: Đavoljeg brijača Fleet Streeta, uvijek se uspijevao uživjeti i živopisno dočarati lik. Ovaj put nosi jarkonarančastu periku, neprirodno zelene leće i mnogo šminke u adaptaciji slavnog dječjeg romana „Alisa u zemlji čudesa“ britanskog spisatelja Lewisa Carrolla. Još jedna potpuna transformacija u ulogu Ludog Šeširdžije, lika iz romana, zabavila je glumca u pomaknutoj verziji filma u režiji Deppova omiljena redatelja Tima Burtona.

-Ovaj lik je čudnovat. Depp je nevjerojatno zabavan i luckast, ne mogu zamisliti nikog drugog da glumi tu ulogu – izjavio je producent filma Richard Zanuck.

Ekstremni imidž likova tipičan je za Burtonove fantazmagorične ekranizacije, baš kao i moda iz viktorijanskog doba. Deppov lik ipak je dodatno digitalno dotjeran, baš kao i likovi glumice Helene Bonham-Carter koja igra Crvenu kraljicu te lik Anne Hathaway zaduženu za ulogu Bijele kraljice.

U adaptaciji priče, glavna junakinja Alisa nastoji se uklopiti u viktorijansko društvo te je očekuje prosidba pred stotinjak uzvanika na otmjenoj vrtnoj zabavi. Međutim, dok bježi sa zabave, Alisa ugleda Bijelog zeca, kojeg portretira Michael Sheen, i prati ga kroz zečju rupu, prolaz u Svijet čudesa. Stanovnici tog neobičnog svijeta dočekuju Alisu kao junakinju koja će ih povesti u borbu protiv okrutne Crvene kraljice, koja je svrgnula s vlasti pravednu Bijelu kraljicu.

Gordana Kolanović

Linker
02. prosinac 2022 18:15