KOVRČE SU IN

Novi imidž Lane Banely

Kovrče su ove sezone totalni hit – i na modnim pistama, i na revijama frizura, i što je najvažnije, na ulicama. Kovrčava kosa bila je dio stylinga na ovogodišnjim revijama Johna Galliana za Dior i modne kuće Kenzo na pariškom Tjednu mode, a na nedavnoj dodjeli Američkih glazbenih nagrada u Los Angelesu mlade pjevačice Rihanna i Taylor Swift pojavila su se s bujnim loknama – prva s crvenim i, pretpostavljamo, umjetnim, a druga sa svojim prirodnim plavim.

I vodeći svjetski proizvođači preparata za njegu kose prilagodili su se trendu te, osim odličnih proizvoda za lakše oblikovanje i održavanje kovrčica, ponudili i svoje verzije tih frizura. Revlon kaže da su hit spiralne kovrče, kakve je početkom devedesetih imala glumica Farrah Fawcett , Schwarzkopf predlaže neukrotive i voluminozne u stilu osamdesetih, a Keune – sitne kovrče koje mekano padaju niz leđa.

Razmišljajući o promjeni izgleda, takvu je frizuru odabrala Lana Banely (25), voditeljica emisije Olimp i Sporta u Dnevniku HTV-a. U njezinom slučaju bila je to velika promjena jer je njezina prirodna kosa, kaže, ravna poput žice. Premda je strahovala pred ishodom te “borbe protiv prirode”, na kraju je bila oduševljena. Zahvaljujući metodi koju je osmislio Stipe Filipović, član Keune Akademije Hrvatska, Lanine kovrčice izgledaju – kao da je rođena s njima. Koriste se samo trake od alu-folije, pegla za kosu i Keune preparati za styling, postupak je kratak i posve neagresivan, no “oprugice” dugo traju.

– Nikad nisam imala ovako sitne kovrče: imam dugu ravnu kosu koju je teško ‘nafrčkati’, a i mislim da je ravna kosa skupljena u rep primjerenija za informativnu emisiju u kojoj radim, jer ne bih smjela privlačiti pozornost svojim frizurama. No, zato si ovakav izgled mogu priuštiti u svečanijim prigodama – kaže Lana Banely, dodajući kako ne može vjerovati da je izrada frizura trajala samo sedam minuta.

– A potrajala je tri dana! Ovo su moje jedine kovrče koje su trajale dulje od 24 sata, sigurna sam da ću ih imati i za svoj rođendan koji je u prosincu – otkriva Lana Banely, čiji dečko, nogometaš Andy Bara , ipak više voli kad ima ravnu kosu. Njemu je, priznaje, ipak najljepša prirodna.

Damir Leljak

Linker
26. travanj 2024 17:05