INTERVJU: MARIO ANČIĆ

Nova frizura za novi početak

S novim imidžem – kosom ošišanom na dužinu od jednog centimetra i s vjerom u novi početak – Mario Ančić ovih dana pomno planira povratak na teniske terene. Obavivši liječničke pretrage u SAD-u, kamo je otputovao potkraj rujna, 25-godišnji Splićanin vratio se kući pun entuzijazma. Medicinski tim klinike u sklopu sveučilišta Harvard dao mu je zeleno svjetlo za nastavak karijere koju je proljetos naglo prekinuo zbog zdravstvenih tegoba.

Premda mu ovo nije prvi put da je zbog zdravlja morao pauzirati od tenisa – prije dvije godine dijagnosticirana mu je mononukleoza – Mario je uvjeren da su sada svi problemi iza njega. Nekad sedmi igrač svijeta počet će trenirati u Zagrebu, gdje od srpnja radi kao odvjetnički vježbenik nakon što je lani diplomirao na splitskom Pravnom fakultetu.

Jesu li američki liječnici potvrdili sumnje hrvatskih kolega, koji su u ožujku pretpostavili da je ponovno riječ o mononukleozi? – Najvažnija mi je vijest da se bez bojazni mogu sto posto vratiti tenisu. Prema posljednjim nalazima, zdrav sam k’o dren. Ova klinika je, inače, jedna od najboljih na svijetu. U njoj je, primjerice, i igrač američkog nogometa Tom Brady, suprug manekenke Gisele Bundchen, sanirao svoje ozljede.

Kako se sada osjećate? – Već dulje vrijeme nemam nikakvih tegoba. Pun sam snage, fizički i psihički. Ovoga sam se ljeta nakon dugo vremena pošteno odmorio. Uglavnom sam s društvom obilazio našu obalu, čitao, jedrio… što mi je omiljena ljetna razonoda.

Živite li sami u Zagrebu? – Da. Imam svoj stan, a roditelji mi često dođu u posjet.

Živite u vlastitom stanu, u radnom ste odnosu… planirate li, možda, i vjenčanje? – Nikako! To mi još nije niti na pameti. A što na to kaže vaša dugogodišnja djevojka Doris Goleš? Kako ta veza sada funkcionira s obzirom na to da više ne živite u Splitu? – O tome nemam što reći.

Znači li to da u vašem odnosu više ne cvjetaju ruže? – Trenutačno mi je najvažnije da se u velikom stilu vratim tenisu. I to je sve što sada priželjkujem svim srcem. I, naravno, da me posluži zdravlje.

Dolores Tolić

Pročitali ste skraćenu verziju teksta. Cijeli tekst možete pročitati u novom broju tjednika Gloria (br.771) ili se pretplatite na PDF izdanje.

Linker
18. travanj 2024 11:39