TRETMAN ZA SEKE

Nives Ivanković: Moja umorna koža zahtijeva posebnu njegu

Više nego ikada prije briga o našoj koži suočena je s dva ozbiljna “protivnika” – kroničnim nedostatkom vremena i jednako kroničnim manjkom novca. Gotovo da nema žene koja si može priuštiti luksuz da u kozmetičkom salonu provede nekoliko sati, koliko je potrebno kad se zbroje tretmani koji rješavaju probleme blistavosti, napetosti, bora, pigmentacijskih mrlja i svih drugih nevolja koje snađu ženu kad uđe u zrelu dob. A, naravno, da svako dodatno tretiranje određenog problema iziskuje i više novca.

Ta dva razloga bila su dovoljna da se osmisli nova generacija kozmetičkih proizvoda, a samim time i tretmana, koji obavljaju nekoliko zadataka istodobno. Kako je to moguće? Jednostavno – sastojci takvih proizvoda usmjereni su u srž problema, na samu stanicu kože, odnosno na njenu aktivaciju. Jer, stara stanica je poput stare tvornice kojoj treba financijska injekcija da se ponovno pokrene proizvodnja, a u “injekciji” za staru stanicu mora biti neki dobar sastojak koji će djelovati kao stimulans da ona ponovno počne proizvoditi kolagen, elastin, hijaluron, strukturne proteine i sve drugo potrebno da bi lice bilo bez bora, podočnjaka, mrlja i ostalih nesavršenosti.

Za splitsku glumicu Nives Ivanković (45) takvi su tretmani spas. Naime, kad snima TV sapunice – a druga sezona RTL-ovog serijala “Ruža vjetrova” počela se snimati ovih dana – Nives radi i po 12 sati na dan, pa u rijetkim slobodnim trenucima koje odluči mora biti brza i efikasna. Srećom, nedavno otvoren salon Dermalogica u Splitu, nudi tretmane baš po njenoj mjeri.

– Moja koža uistinu zahtijeva posebnu njegu jer je suha i umorna, a razlog je poznat – dugogodišnje “maltretiranje” scenskom šminkom. Srećom, nikad nisam imala problema s aknama i sličnim upalnim procesima – kaže Nives.

U sat i pol, koliko u prosjeku traje jedan multifunkcionalni tretman, glumica je dobila kompletnu njegu za svoju dob: piling koji istodobno čisti, hidratizira i posvjetljuje kožu, te multivitaminsku masku, s posebnom koncentracijom vitamina C i E koji stimuliraju proizvodnju elastina i kolagena, ali i posvjetljuju pigmentacijske mrlje. Inače, većina sastojaka u tim preparatima djeluju i protuupalno – pa ako ženu u najboljim godinama uz bore muče i prištići, i to se uspješno rješava (po cijeni od 350 do 450 kuna).

Dolores Tolić

Linker
26. travanj 2024 03:28