KIM VERSON

Nikada neću biti bahata

Pobjedu u velikom finalu druge sezone RTL-ovog showa “Hrvatska traži zvijezdu” odnijela je Kim Verson , tiha i samozatajna djevojka koja je simpatije gledatelja osvojila isključivo neospornim pjevačkim talentom, bez imalo forsiranja onoga što se danas gotovo očekuje od mladih zvijezda, dakle: blještavila, forsiranja scenskog nastupa, ogoljevanja privatnog života i skandaloznog ponašanja, piše Jutarnji list. Ona je svojevrsna “antizvijezda” još po nečemu: iako joj je pobjeda bila bitna, ipak nije nimalo zapostavila svoje školske obaveze, nego je prije početka showa unaprijed odgovarala neke predmete i dalje marljivo uči za kozmetičarku jer, stidljivo priznanje, jednostavno obožava masirati ljude. Ova krhka 16-godišnja srednjoškolka iz Nove Gradiške već dvije godine živi daleko od kuće u zagrebačkom učeničkom domu i – kako je davno pjevala Tajči – još se nije poljubila. Čeka, naime, onoga pravog. S Kim smo razgovarali jutro nakon njezine velike pobjede, a unatoč umoru nakupljenom od napornoga nastupa večer prije zasluženog slavlja i nebrojenih promocijskih obveza, strpljivo je i bez imalo zadrške odgovarala na sva pitanja. Od prve audicije slovili ste za favorita. Jeste li očekivali pobjedu? – Kad je Antonija rekla da sam ja pobjednica, nisam mogla vjerovati. To je neopisiv osjećaj, bila sam šokirana i oduševljena u isto vrijeme. Još uvijek ne mogu vjerovati da se to meni dogodilo, da sam ja ostvarila ovako velik uspjeh kao što je ova pobjeda.

Vaš protivnik Vilibald Kovač te večeri je imao problema s grlom i promuklošću te je čak i završio na Hitnoj na injekcijama. Mislite li da je to djelomično utjecalo na vašu pobjedu? – Mislim da to nije utjecalo. Ja sam isto prije jednog nastupa imala problema s glasom i morala sam na vitaminske injekcije, pa sam ipak otpjevala sve pjesme i prošla dalje. Naravno, bilo mi ga je užasno žao i svaka mu čast, odradio je super nastup unatoč tome što je imao upalu grla i što je promukao. Mislim da je on jedan od boljih vokala u showu i bilo bi mi drago i u slučaju da je on pobijedio. Na neki način, mi smo oboje pobjednici jer smo ostvarili ovako velik uspjeh i dogurali čak do finala unatoč jakoj konkurenciji.

Jeste li imali veliku tremu prije nastupa, s obzirom na to da je finale i da vas gleda toliko puno ljudi? – Nisam uopće imala tremu, jedino možda onu pozitivnu. Bila sam jako uzbuđena što sam dobila priliku nastupiti pred toliko ljudi. Publika u studiju je navijala i moji su me prijatelji bodrili pa sam samo osjećala veliku sreću što sam tu i što imam priliku pjevati pred njima. Cijela večer ipak nije prošla savršeno. Naime, vaš najveći pobornik u žiriju od samih početaka, Tony Cetinski je nakon vaše izvedbe pjesme “Singin’ Rock And Roll” od Stijena rekao da ste pri kraju falšali. Je li vas to uzrujalo? – Konstruktivna kritika je uvijek dobrodošla i kažu da istina manje boli. Moram pogledati snimke nastupa da bih znala kad sam to falšala, jer ja to uopće nisam primijetila. Imala sam slušalice u uhu i koketirala sam s publikom te mi je valjda malo pobjeglo. Dogodi se.

Što kažete na kritike da je čudno gledati vas tako sitnu i mladu kako pjevate pjesme sredovječnih pjevačica i pop diva poput Celine Dion? – Svaki put kad me usporede s Celine Dion meni je kao da sam dobila ogromnu pohvalu, jer mi je ona glazbeni idol, a i jedna od najljepših uspomena iz djetinjstva mi je ona kad sam sa 11 godina s njezinom pjesmom “My Heart Will Go On” pobijedila na jednom dječjem festivalu. Mene privlače teže i zahtjevnije pjesme, uživam u njima. Znala sam satima vježbati pjesme Celine Dion pa su mi susjedi skoro pobjegli iz zgrade od muke.

Sad kad ste pobijedili, mislite li da će vas prijatelji drukčije gledati? Ili možda vi njih? – Ma nisam ja tip bahate zvijezde, niti ću to ikad biti. Mislim da mi je show puno pomogao i to je jedno divno iskustvo. Čak i da nisam pobijedila, nastavila bih se baviti pjevanjem. Svi moji prijatelji imali su jako puno razumijevanja i sad kad je show gotov napokon ću se moći naći s njima na kavi i dobro ispričati. Moji roditelji još su u šoku i jako su ponosni na mene. Uvijek su me podržavali i podržavali su moju odluku kada sam se odlučila prijaviti na audicije za show. Kad se malo slegnu dojmovi, napravit ćemo neku zabavu doma za sve prijatelje i rodbinu.

Ana Lulić / Jutarnji list

Intervju u cijelosti pročitajte na Jutarnji.hr

Linker
26. travanj 2024 05:27