POSLOVNI DRESS CODE: IVA GAČIĆ

Nikad na posao bez šminke

­1. NAJRADIJE ODIJEVAM: Poslovno-ležernu odjeću, u kojoj mogu boraviti u redakciji, otići na poslovni sastanak i produljiti na večeru.

2. MOJ PRVI IZBOR JE: Odijelo – jer je praktično i primjereno većini prigoda.

3. BOJA: Smeđa, crna ili plava.

4. NAKIT: Ne kitim se često, volim manje komade, a naušnice nikada ne nosim.

5. ISPOD SAKOA NOSIM: Majicu. ­

6. POTPETICA: Niska jer sam cijeli dan u pokretu, ali i stoga jer imam problema otkako sam slomila nogu. Inače, obožavam visoke čizme s niskim potpeticama.

7. SAT: Trenutačno nosim Coach i Tag Heuer.

8. ČARAPE: Najdraže su mi guste crne jer mi tanke uvijek negdje “nastradaju”. Ljeti ne nosim čarape.

9. TORBA: Velika, kako bi u nju stalo što više stvari. Najčešće mi za oko zapnu modeli Marca Jacobsa.

10. U TORBU MI MORA STATI: Laptop i mobitel, tek tada je dovoljno velika.

11. NIKAD NE BIH ODJENULA: Lepršavu cvjetnu haljinicu.

12. NAJVEĆI MODNI PROMAŠAJ: Nisam ih imala jer nikad ne odstupam od provjerenih kombinacija.

13. U UREDU UVIJEK IMAM: Više ništa, ali kad sam bila reporterka, uvijek mi je u autu bila još jedna odijevna kombinacija.

14. MAKE-UP: Nikad na posao nisam došla nenašminkana. Ne treba pretjerivati, ali uvijek stavim puder, maskaru,sjenilo,olovku, rumenilo, ruž i sjajilo.

15. MIRISI: Posao i težak parfem nikako ne idu zajedno. Volim nježne mirise kao što je Escentric Molecules, a zimi za večernje izlazke napravim iznimku i stavim nešto jači Comme des Garcons.

16. FRIZURA: Najvažnije mi je da mi je kosa čista, a kako je neukrotiva i sama ne mogu ništa učiniti (osim svezati ju u rep), moram dva puta tjedno otići frizeru. Nedavno sam se ošišala u Glamouru pa mi je sada lakše održavati frizuru.

17. SAVJETNIK ZA DRESS CODE: Romano Decker osmislio je styiling za voditelje informativnog programa, a i ja ga rado priupitam da mi pomogne riješiti dvojbe oko odjeće.

18. OBAVEZNI KOZMETIČKI TRETMANI: Redovito odlazim na manikuru i pedikuru, dvaput mjesečno idem kod kozmetičarke i na masažu.

19. KAPUT ILI KRZNO: Kaput ili baloner ovisno o dobu godine.

20. HALJINE BEZ RUKAVA – TANKE NARAMENICE – DEKOLTE: Ništa od spomenutog ne bih odijenula za posao.

21. SLUŽBENI PUT: Najveća mi je muka odlučiti što ću od odjeće ponijeti na trodnevni put. U toaletnu torbicu uvijek stavim četkicu i pastu za zube te sredstvo za skidanje šminke. Sve što zaboravim, uvijek mogu kupiti.

Marijana Marinović

Sve tajne odijevanja poslovnih žena možete pronaći u uvodnom tekstu o poslovnom dress codeu.

PROČITAJTE VIŠE: IVA BALENT: Na posao bez seksi odjeće MAJA WEBER: Bijela košulja kao zaštitni znak ­DANIJELA GAJSKI: Nikada ne bih odjenula minicu

Linker
19. travanj 2024 15:52