ZVIJEZDA I MAJKA

Nicole Kidman: Poludjela bih bez svoje djece

Već više od dvadeset godina Nicole Kidman (45) je među najtraženijim glumicama u Hollywoodu, a čini se da se njezin status ni ubuduće neće promijeniti. Iako mnoge kolegice njezine dobi tvrde da teško dobivaju dobre uloge, ova Australka se ne može na to požaliti. U svibnju je zablistala u Cannesu na premijeri filma “Paperboy”, za nekoliko mjeseci počinje snimati film o pokojnoj monegaškoj princezi Grace Kelly, a prošloga je tjedna nominirana za nagradu Emmy u kategoriji najbolje glumice u televizijskom filmu ili miniserijalu, za ulogu ratne reporterke Marthe Gellhorn u HBO-ovom filmu “Hemingway i Gellhorn”.

Za našeg razgovora u luksuznom hotelu Majestic u Cannesu, odjevena u Diorovu haljinu s kariranim uzorkom, vrlo razgovorljiva (s izrazitim australskim naglaskom koji nije izgubila ni nakon više od dvadeset godina boravka u Americi), Nicole Kidman je često spominjala kćeri, četverogodišnju Sunday Rose i 19-mjesečnu Faith Margaret, te napomenula da sreću ne može ni zamisliti bez australskog country pjevača Keitha Urbana, za kojeg se udala prije šest godina i s kojim živi u Nashvilleu. O prvom braku, s kolegom Tomom Cruiseom, nije željela govoriti.

Je li vaš suprug sličan Hemingwayu? – Nije mu nimalo nalik. U svakom trenutku stoji iza mene i nikad me ne sprečava da nešto ostvarim. Uostalom, upoznali smo se kad smo oboje već bili zrele osobe koje znaju što žele. Kad se zaljubite mladi, često su vam očekivanja nerealna, no iskustvo vam pomaže da shvatite što želite od veze. Veoma smo sretni zajedno, jednostavno ga obožavam, volim ga svim srcem. Možda će vam to zvučati kao fraza, ali nije.

A koliko se vi razlikujete od Marthe Gellhorn? – Najviše u odnosu prema privatnom životu. Za razliku od nje, ja želim biti u intimnoj monogamnoj vezi i želim odgajati djecu. I Martha je voljela djecu, ali tuđu, a za svoje nije imala strpljenja.

Vodite li djecu sa sobom na snimanje? – Naravno. Uvijek su uz mene. Bez njih bih poludjela. Na kraju svakog dana, koliko god naporan bio, dođem u njihovu sobu, pročitam im priču o prasici Oliviji, koju obožavaju, i onda mogu mirno spavati.

Jeste li se i vi u mladosti zabavljali poput Marthe Gellhorn? – Kad mi je bilo dvadesetak godina, mogla sam popiti više od većine svojih prijatelja, a sad se napijem od jedne čašice.

Josip Jurčić

Pročitali ste skraćeni tekst o Nicole Kidman. U tiskanom izdanju Glorije (br. 916) pročitajte veliki intervju s jednom od najtraženijih holivudskih zvijezda u kojem otkriva i sve o svojim strahovima, dnevničkim zapisima koje uglavnom spaljuje, obiteljskom životu u Tennesseeju…. Možete se pretplatiti i na PDF izdanje.

Linker
27. travanj 2024 19:52