USPOMENE NA LEGENDU

Nicole Kidman: Kubrick me nagovarao na intimne scene s Tomom

Trinaest godina prošlo je od smrti holivudskog redatelja Stanleya Kubricka, a glavna glumica legendarnog filma “Oči širom zatvorene” Nicole Kidman (45) prisjetila se snimanja i otkrila kako ju je za intimne scene s tadašnjim suprugom i filmskim partnerom Tomom Cruiseom (50) trebalo posebno uvjeravati.

– Mučile su me neke eksplicitnije scene, koje su na kraju ipak bile izrezane. Stanley me na njih morao nagovarati, ali sam se ipak osjećala sigurno. Stanley je prema ženama bio puno obzirniji, jer ipak je otac kćerima – opisala je Kidman dvogodišnje snimanje Kubrickovog zadnjeg filma, zbog kojeg su glavni glumci bili iznimno ushićeni, stoji u intervjuu za The Hollywood Reporter .

– Tom je bio veliki ljubitelj Kubrickovog talenta i pripremao me za rad s njim. Kada sam ga napokon upoznala prije snimanja, bio mi je poput Boga. I zato nikada neću prežaliti što ga nisam nazvala noć prije nego je umro – prisjeća se današnja supruga glazbenika Keitha Urbana i majka dvoje djece. Radnja filma vrtila se oko raznih problema bračnog para, za koji je Kubrick htio iskoristiti stvarni brak Kidman i Cruisea.

– Znali smo da je to njegova želja, ali mislim da nije u tome uspio. Ti likovi jednostavno nismo bili mi – dodaje Kidman i naglašava da, iako se tako smatralo u početku, snimanje filma “Oči širom zatvorene” nije bio početak njihovog razvoda, koji se dogodio dvije godine kasnije.

– Pitaju me da li nam je Stanley ikada rekao o čemu je taj film, a odgovor je ne. Nije vjerovao u interpretacije.

Linker
26. travanj 2024 03:05