IGRA PRIJESTOLJA

Nicolaj Coster-Waldau: Nikad neću razumjeti žene

Danski glumac u lipnju će proslaviti dvadesetu godišnjicu diplome na Danskoj kazališnoj akademiji, ali najvrednija priznanja za ustrajnost već je dobio. Ovo mu je, naime, najbolja godina u karijeri: horor “Mama”, u kojem glumi uz Jessicu Chastain, postao je veliki hit, u travnju će se početi prikazivati i “Zaborav”, u kojem se pojavljuje uz Toma Cruisea, a početkom travnja i kod nas se, na kabelskoj televiziji HBO, počinje emitirati treća sezona serijala “Igra prijestolja”, u kojem Nikolaj Coster-Waldau (42) glumi Jaimeja Lanistera, jednog od glavnih negativaca.

A iako na filmu najviše voli igrati zločeste dečke, u privatnom životu uživa u obiteljskoj idili. Od 1997. je u braku s glumicom Nukâku Motzfeldt (42), bivšom Miss Grenlanda, s kojom ima kćeri Filippu (12) i Safinu (9).

U prvoj sezoni “Igre prijestolja” glumili ste viteza u sjajnom oklopu, u drugoj vaš lik završava u blatnom kavezu…. Što ćemo vidjeti u trećoj? – Uloga je svake godine fizički sve zahtjevnija: prve sezone jahao sam u teškom oklopu, u drugoj sam snimao scene u kojima sam zarobljen u blatnom kavezu… Neću vam otkriti što moj lik doživljava u trećoj. U svakom slučaju, ništa mi nije teško jer je priča odlična. Uostalom, lako je glumiti kad ste prekriveni blatom jer tada i ne razmišljate kako izgledate.

Kako je živjeti u kući okružen ženama? – Nije uvijek lako, ali imam iskustva jer sam odrastao uz mamu i dvije starije sestre. Naučio sam da moram imati strpljenja sa ženama, kao i to da ih nikada neću razumjeti i da moram imati muške prijatelje.

Josip Jurčić

Pročitali ste skraćeni intervju s Nikolajem Coster-Waldauom, zvijezdom serije ‘Igra prijestolja’. Cijeli intervju pročitajte u tiskanom izdanju Glorije. Ovdje se možete pretplatiti na PDF izdanje magazina Gloria – u elektronskom obliku možete preuzeti samo jedan broj, ali najviše štedite pretplatom na 24 mjeseca.

Linker
17. travanj 2024 03:32