Srđan Vrančić/Cropix
VELIKI JUBILEJ

Neno Belan: Dobro se snalazim kao samac

Neno Belan je tri desetljeća u vrhu estrade, objavio je 12 autorskih albuma, napisao oko 150 pjesama, osvojio 11 Pori na te je godinama postojano među deset najizvođenijih hrvatskih glazbenika, a njegovi hitovi “Stojim na kantunu”, “Bambina”, “Pričaj mi o lju bavi”, “Sunny Day” i “Dotakni me usnama” postali su evergrini koje podjednako rado slušaju i njegovi vršnjaci i njihova djeca.

Splitski kantautor i naturalizirani Riječanin, mogao bi se mirne duše izležavati na lovorikama, ali mu to ne pada na pamet jer osjeća da u glazbi može još mnogo toga dati. Nakon sedam godina kreativne stanke priprema novi album, koji će objaviti ovog ljeta kako bi i na taj način obilježio svoj veliki jubilej – 30 godina profesionalne glazbene karijere. Do tada očekuje ga niz koncerata. U četvrtak 6. veljače, četiri dana nakon 52. rođendana, Neno Belan, njegov bend Fiumens i njihovi gosti nastupit će pred zagrebačkom publikom na predvalentinovskom koncertu u Lisinskom, a dva dana poslije neumorni Belan održat će koncert u varaždinskoj Areni.

Kako tumačite činjenicu da ste jedan od najizvođenijih glazbenika u Hrvatskoj? – A vjerojatno radijski urednici vole taj moj stil jer je dosta pogodan za radio, mislim da gađam dosta širok krug publike, i mlade i stare. Mene vole i oni koji slušaju Rozgu i oni koji vole heavy metal. Posebno mi je interesantno što su neke moje pjesme starije od većine moje publike koja ih zna napamet.

Jeste li trenutačno u vezi? – Već dugo nisam u vezi. Dobro se snalazim kao samac, paše mi taj način života.

Tko vam pere i glača? – Sve sam.

Kako birate odjeću? – Nemam stilista, kako se to sad moderno kaže, niti dopuštam da mi netko takav uđe u život.

Nevio Pintar

Pročitali ste skraćeni oblik intervjua. Veliki intervju u kojem Neno Belan govori o tri desetljeća karijere, ženama u svom životu, odnosu s kćeri i kolegama s glazbene scene potražite u tiskanom izdanju časopisa Gloria.

Linker
24. rujan 2022 07:10