reckless_cup_of_tea / We Herat It
DOBAR DAN

NEDJELJNO JUTRO 10 načina kako se razbuditi bez kave

Jutarnja kava je odlična i mnogi ne mogu zamisliti početak dana bez šalice tog omiljenog napitka. Međutim ispijanje kave nije jedini jutarnji ritual koji će vas razbuditi. Postoji još barem deset način kako da započnete dan s puno energije i dobrog raspoloženja.

1. Rastegnite se jer nakon višesatnog spavanja, tijelo je potrebno dobro razbuditi. Pokušajte s vježbama Pet tibetanaca ili jogom i nizom vježbi za pozdrav suncu.

2. Pojedite jabuku! Grickanje jabuke ujutro odličan je način da pokrente organizam je je ona bogata prirodnim šećerima i zdravim ugljikohidratima koji pomažu u uspostavljanju ravnoteže krvnog tlaka.

3. Izađite iz kreveta i odradite kratku tjelovježbu. Trčite, vježbajte kod kuće ili u teretani, ali svakako se pokrenite jer će tjelovježba podići razinu endorfina koji vam pak omogućuju da se osjećate dobro.

4. Ukoliko ne volite tjelovježbu, neposredno nakon buđenja izađite na svjež zrak i danje svjetlo za koje je dokazano da reducira stres. Stoga otvorite prozor, izađite na balkon ili, najbolje od svega, šećite na posao.

5. Otuširajte se u hladnoj (ili mlakoj) vodi koja dokazano budi organizam i pozitivno utječe na rješavanje stresa u svakodnevnom životu.

6. Ukoliko zazirete od hladnog tuša, popijte čašu hladne vode koja će potaknuti protok krvi do mozga i razbuditi vas.

7. Ukoliko preferirate tople napitke, umjesto kave pijte čaj koji također (u manjoj količini) sadrži kofein i razbuđuje organizam.

8. Nazovite mamu ili prijateljicu i čavrljajte na putu do posla. Razgovor s bliskom osobom opskrbit će vas pozitivnom energijom.

9. Naučite ponešto o samomasaži i ujutro izdvojite nekoliko minuta za sebe. Krenite od glave prema dolje i izmasirajte cijelo tijelo u nekoliko minuta.

10. Priredite si omiljenu playlistu koja će vas ujutro razveseliti i natjerati da plesnim koracima i pjevnim glasom izađete iz kuće.

Linker
26. ožujak 2024 03:58