Saša Burić
TEŽINA LJEPOTE

Neda Dropulić autorica je prve hrvatske autobiografske knjige o anoreksiji

Vrgorčanka Neda Dropulić (25), studentica hrvatskog jezika i književnosti na Filozofskom fakultetu u Splitu, iza koje je sedam godina borbe s opasnim poremećajima u prehrani, svoja bolna iskustva opisala je u autobiografskoj knjizi simboličnog naslova “Težina ljepote”.

Nedina priča, koju je objavila izdavačka kuća Profil, svojevrsni je priručnik za sve zarobljene u vrtlogu anoreksije, a autoričinu osobnu i vrlo intimnu ispovijest prate stručni komentari liječnika Darka Marčinka, pročelnika Specijalističkog zavoda za poremećaje hranjenja KBC-a Zagreb.

– Moja će ispovijest, nadam se, pomoći širenju prave istine o anoreksiji i ljudima koji od nje obolijevaju. Mnogi, nažalost, misle da je anoreksija hir razmaženih i obijesnih mladih žena, no iz vlastitog iskustva znam da nitko ne želi namjerno gladovati. Anoreksija je zlo i ovisnost koja vas vodi u sigurnu smrt ukoliko joj se ne uspijete oduprijeti – upozorava Neda.

Dolores Tolić

Cijelu priču o njenoj dugogodišnjoj borbi s anoreksijom, uključujući i autentični isječak iz njenog tinejdžerskog dnevnika kada je umalo umrla od anoreksije, te kako je uspjela ozdraviti pročitajte u novoj Gloriji.

Linker
17. travanj 2024 12:05