GLORIA PROMO

Ne propustite knjigu koja će vas zavesti od prve stranice!

Roman Alice Peterson Od ponedjeljka do petka postao je senzacija e-knjiga, djelo koje je maknulo Pedeset nijansi sive s broja jedan UK Amazona, a sada ga možete kupiti u knjižarama u izdanju Mozaika knjiga.

Gotovo svatko je čuo, ako ne i pročitao Pedeset nijansi sive, ali jeste li znali da je nježna romantična priča koja uključuje grupu šetača pasa zamijenila baš nju na Amazonu u Velikoj Britaniji na mjestu najprodavanijih knjiga? To je knjiga Alice Peterson Od ponedjeljka do petka.

Alice Peterson morala je biti zapanjena kada je njezin slatki romantični roman o grupi šetača pasa skočio na vrh ljestvice i ˝zapalio˝ Veliku Britaniju. A onda ju je, vjerojatno, još više pozitivno šokiralo kada je shvatila da je njena knjiga, Od ponedjeljka do petka​, svrgnula Pedest nijansi sive na drugo mjesto.

Što bi vi napravili da imate 34 godine i oporavljate se od toga što ste ostavljeni dva tjedna prije vjenčanja?

  1. kupili psa i počeli ga šetati
  2. upoznali ostale šetače pasa u parku
  3. našli dooobrog podstanara od ponedjeljka do petka
  4. ….

Ova knjiga je odlična priča koje se ne može prestati čitati. Zavede vas u prvih nekoliko stranica i ugrije vam srce, a likovi su toliko jasno opisani da ih je vrlo lako pratiti i jednostavna je za čitanje. Kraj je pomalo očekivan, ali kroz cijelu knjigu s nestrpljenjem očekujete kraj i ne vjerujete da će nakon svega ipak tako završiti. Dok čitate knjigu cijelo vrijeme se smješkate i užitak vam je čitati je.

Priča ima sve što nam je potrebno da je ne prastanemo čitati: humor, romantiku, zanimljive likove, neizvjesnost i scenarij koji izmami suzu. Potpuno je realna i svako od nas se može zamisliti u toj ulozi.

Od prvog trenutka kada upoznate glavni lik Gilly, odmah vam se svidi i zanima vas kako će joj se život razvijati. Ona čvrsto stoji na zemlji, ponekad je vrlo osjetljiva, ali ima jako dobar smisao za humor. Likovi (kojih ima dosta) su jako dobro razrađeni i lako pamtljivi jer svaki od njih ima specifične osobine. Autorica vrlo vješto isprepliće sadašnjost i Gillyino djetinjstvo tako da je imamo prilike upoznati i kroz prošlost.

Gilly (sa G) Brown je slomljena nakon što je ostavljena pred samo vjenčanje od svog zaručnika, savršenog muškarca Edwarda. Knjiga počinje kada Gilly potpuno slučajno susreće svog bivšeg zaručnika kako kupuje sa svojom novom zaručnicom. Samo iskustvo je veliki šok – Ed se iselio i vrlo brzo ponovno zaručio, a Gilly je zaglavila i ˝valja˝ se u vlastitom jadu. Ubrzo ona i pas Ruskin planiraju preseljenje na selo, no stari poznanik, konzultant koji prodaje nekretnine, savjetuje je da iznajmi sobu koja joj je viška i da ostane u Londonu jer taj grad pruža puno više mogućnosti kada si ˝solo˝.

Gilly se logira na web stranici Od ponedjeljka do petka koja je specijalizirana za najam preko tjedna u Londonu. Nakon nekoliko loših iskustava, pojavi se glamurozan Jack Baker i ona tom privlačnom, zgodnom i dinamičnom strancu iznajmi sobu. Jack je tajanstveni muškarac koji se bavi TV produkcijom, no Gilly se ne zadovoljava tim i želi znati više o njemu – kuda odlazi vikendom?

U isto vrijeme, Gilly susreće Guya u skupini šetača pasa s kojim se druži svakog jutra. U toj skupini je šaroliko društvo kojih povezuje ljubav prema psima. No, ubrzo Guy postaje bitna karika u životu Gilly ali on ima curu, pa sve ostaje u granicama parka.

Podrška koju ljudi imaju od svojih pasa je jasno prikazana u ovom romanu i Gillyn pas Ruskin pomaže joj pronaći ljubav, pa čak i ima mišljenje o ljudima u njezinu životu. On ju prati tijekom većeg dijela knjige.

Iako Gilly nedostaje muškarac u životu ona ima vrlo veliku mrežu prijatelja, obitelji i susjeda koji ju podržavaju i prate na putovanju u potrazi za srećom.

Sve u svemu, Od ponedjeljka do petka je vrlo ugodna priča o odnosima i prijateljstvu. To je također priča u kojoj glavna junakinja slijedi svoje srce, i ne brine o stvarima koje ne može promijeniti kao što je njezin 35. rođendan koji slijedi. To je knjiga koja će vas nasmijati i rasplakati u istom trenutku.

Od ponedjeljka do petka je romantičan, pozitivan i zabavan roman te neće biti nikakvo čudo ukoliko uskoro bude snimljen film po njemu.

Linker
14. travanj 2024 11:50