EKSKLUZIVNO: JADRANKA KOSOR

Ne mogu moliti za ljubav svog oca

U novom broju Glorije, koja na kioske dolazi u četvrtak 16. srpnja, prva hrvatska premijerka Jadranka Kosor otvoreno je progovorila o najintimnijim detaljima svojega života. U intervjuu, koji je napravila Glorijina izvršna urednica Diana Šetka, predsjednica Vlade govori o izazovu koji joj predstavlja vođenje Hrvatske u ovim teškim trenucima, o tome što joj je poručila Mirjana Sanader, ali i o odnosu s ocem, s kojim nema kontakt od svoje druge godine života.

– Ja ne mogu moliti na koljenima za ljubav svog oca. Sve je to za mene daleka prošlost – kazala je Jadranka Kosor, dodavši kako odrastanje bez oca nije jednostavno:

– Ja sam znala da me mama voli i da se brine za mene, a da me tata ne voli. I to ostavlja nepopravljive praznine u životu.

Iako je odgovornost novog posla golema i nema puno slobodnog vremena, Kosor i dalje ne namjerava odustati od kućanskih poslova.

– U subotu na večer sam napravila gibanicu, a u nedjelju popodne štrudlu od trešanja. To me odmara. Kao i pranje suđa, moja vječna inspiracija. Nemam mašinu za pranje suđa i davno sam rekla da ona ni neće u moju kuću. Pola rebalansa sam smislila perući suđe u subotu i nedjelju – priznala je premijerka.

Iako je na čelo Vlade došla s mjesta ministrice Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, u intervjuu je naglasila da to ministarstvo neće imati posebnog popusta pri smanjivanju budžeta.

– Ja sam predsjednica Vlade svih koji me vole, kao i onih koji me ne vole, koji su glasali za mene, kao i onih koji to nikad ne bi učinili. Ali kad je riječ o rodiljnim naknadama, to jest neka zadnja linija obrane, jer je to za mene strateško pitanje u Hrvatskoj – kazala je Jadranka Kosor u ekskluzivnom intervjuu za Gloriju.

Što je predsjednica Vlade Jadranka Kosor rekla o primjedbama na stil odijevanja, borbi s podočnjacima, kontaktima sa premijerima stranih država, vezama s očevom obitelji te o tome kako je na sve reagirao sin Lovro, pročitajte u novoj Gloriji.

Linker
20. travanj 2024 08:38