ANICA I ROBERT KOVAČ

Naš recept za bračnu sreću

Kad kuham, nastojim da to budu jednostavna, brza i ukusna jela. Uz troje djece zaista nemam vremena za razmišljanje o probranim delicijama, a kamoli za njihovu kompliciranu pripravu. Još u Torinu, gdje smo Robert i ja živjeli prije četiri godine, promatrala sam kako kuhaju Talijani i shvatila da za ukusno jelo ne treba mnogo mudrosti, nego samo – svježe namirnice – govori 32-godišnja Anica Kovač, supruga nogometaša Roberta Kovača, negdašnja Miss Hrvatske te prva pratilja Miss svijeta. Gospođa Kovač kuha svaki dan osim nedjeljom, kad sa suprugom, šestogodišnjom kćeri Leticijom, trogodišnjim Markom i desetomjesečnom Viktorijom odlazi na ručak u neki od omiljenih restorana.

Robert, Aničin suprug, veliki je gurman. Ali samo kad nema utakmica jer teško da bi na terenu mogao dati sve od sebe da se prejede pirjanog kiselog kupusa i kuhanog svinjskog buta – specijaliteta njemačke kuhinje, koji jako voli, a najbolje ga priprema njegova punica Mila kad joj s Anicom i djecom dođe u posjet.

Nogometaš se sa suprugom, kad je riječ o gastronomiji, slaže gotovo u svemu, osim u jednom detalju. A to je pita od tikve, specijalitet koji se u duvanjskom kraju – odakle je Aničina obitelj – priprema drukčije nego u Livnu, odakle su Robertovi korijeni. Duvnjaci, naime, više vole slani okus pite, a Livnjaci – slatki. Anica Kovač drži stranu svojem kraju, kao i on svojem. Zato se pite u njihovu domu peku naizmjence, na oba načina.

Tanja Vučičević

Pročitali ste skraćenu verziju teksta. Cijeli tekst, u kojem Anica i Robert Kovač otkrivau tajne svoje kuhinje, pročitajte u novoj Gloriji (br. 773) ili se pretplatite na PDF izdanje.

Linker
03. svibanj 2024 02:50