INTERVJU: TIHOMIR BENDELJA

Napravit ću veliku feštu u Hrženici

Dečki mi se ponekad rugaju – priznao je 15-godišnji Tihomir Bendelja kada se prvi put pojavio pred kamerama, ali nema sumnje da će sada svatko dvaput promisliti prije nego što s podsmijehom prokomentira činjenicu da 15-godišnji srednjoškolac trenira twirling. Jer upravo je s tom vještinom Tihomir uspio očarati gledatelje i žiri te postati prvi hrvatski Supertalent. I pritom zaraditi 200 tisuća kuna.

Je li vas iznenadila pobjeda? – Nadao sam se, ali nisam očekivao da ću pobijediti. Moji favoriti su bili Atomic Dance Factory. Stvarno su odlični i nisam mislio da ih itko može pobijediti. Moj je cilj bio ući među prvih pet, a najveće zadovoljstvo to što sam uspio u Hrvatskoj promovirati twirling.

Koliko su rodbina i prijatelji glasovali za vas? – Puno je njih zvalo, a ja im svima zahvaljujem. No, posebno moram reći veliko hvala jednoj prijateljici iz škole koja je nakon 16 puta čak prestala brojati koliko puta zove.

Na što ćete potrošiti nagradu od 200 tisuća kuna? – Dopustit ću si mali luksuz i sa sestrom Marijanom otići u New York. Oduvijek mi je bio san vidjeti kako izgleda Manhattan. Ostali dio potrošit ću racionalniji – dio na školovanje, a dio na opremu: nove papuče, odjeću i štapove

Što nakon Supertalenta? – Prvo ću se dobro odmoriti i naspavati, a zatim napraviti dobru feštu u selu Hrženica. Mislim da je to moje selo zaslužilo. Nakon toga nastavljam s vježbanjem, jer je već u veljači državno prvenstvo u Novoj Gradišci.

Za vrijeme finalnog nastupa nekoliko puta ste se poskliznuli. Što se dogodilo? – Skoro sam pao na sceni. Kako sam nastup zamislio sa zapaljenim štapovima, stavio sam parafin na vrhove, a on je padao po pozornici. Par puta sam se poskliznuo na parafin, no, na sreću, ostao sam na nogama.

Nastupom u Supertalentu privukli ste i pažnju djevojaka. Imate li curu? – Zasad nemam curu, ali to ne znači da se uskoro situacija neće promijeniti.

Damir Leljak

Linker
28. travanj 2024 01:20